Tomáši, čekám na tebe. "Rath" vyhrožuje z vazby primátorovi

05.07.2012 10:27

Před časem se na cedulích města Karviné označující příjezd do města objevily nápisy o Bakalově „revíru“. Nebyla to ale jediná akce neznámého pachatele. Objevil se totiž i transparent nesoucí vzkaz vazbou stíhaného Davida Ratha.

Tomáši, čekám na tebe. "Rath" vyhrožuje z vazby primátorovi
Foto: hns
Popisek: Rath za mřížemi, ilustrační koláž

Cedule přelepené nápisem Bakalovo, prodáno by podle karvinského primátora Tomáše Hanzla (ČSSD) i pobavily, kdyby to nebylo vandalstvím. „Ty cedule, které byly takto přelepeny, stojí na pozemcích, které OKD už desítky let vlastní, takže to vlastně s trochou nadsázky Bakalovo je,“ řekl Hanzel pro ParlamentníListy.cz s tím, že přelepy nechalo město odstranit z peněz daňových poplatníků.

"Rath" čeká na primátora Karviné

Jenže tyto přelepy hlásající vlastnictví miliardáře Zdeňka Bakaly nebyly jediné, které měnily příjezdové cedule města Karviné. Během akce dosud neznámého pachatele došlo k vyvěšení rozměrného transparentu hlásající – Tomáši, čekám na Tebe, David Rath.


 

Primátor Tomáš Hanzel, na kterého narážka upozorňuje, má ve věci jasno. Jakékoliv osobní útoky směrem k jeho osobě nebo jeho kolegům na radnici jsou prý součástí politiky. „Už před minulými volbami tu i v jiných městech visely bannery proti údajné korupci na radnici (autoři-véčkaři-jaký paradox), nikdo nic nevyšetřoval, žádná komanda jsme tu neměli, řešili jsme akorát fámy,“ říká Hanzel.

Právě o korupci na radnici se v posledních měsících mluví více než kdy dříve. Podle zástupkyně občanského sdružení Občané Karviné proti těžbě uhlí pod městem Moniky Heisigové si může člověk domýšlet různé věci. „Žádné důkazy sice nejsou, ale když se podíváte na to, jak to v tomhle městě funguje, co může být za tím, že město povolí zlikvidovat další městskou část, tak ono se to někam směřuje,“ sdělila ParlamentnímListům.cz Heisigová.

Osočení? Pouze osobní občanský názor

Podle ní vedení města vůbec nehájí zájmy obyvatel a má v plánu povolit společnosti OKD těžbu na části území, která se dotkne zhruba sedmi set lidí.

Dále dodala, že „když se člověk zamyslí nad tím, co se s městem děje, tak si řekne, že to nikdo rozumný takhle vést nemůže. Pokud není nějak a někým zainteresovaný“.

Primátor města Hanzel se ale brání. Kdyby na tom totiž bylo jenom zrnko pravdy, byly by toho plné noviny. „Když se někomu chce takhle utrácet peníze,“ dodává ParlamentnímListům.cz Hanzel.

Ten se zmiňuje i o jednom bývalém primátorovi. Ten se stal terčem osobního osočení vymalovaného přímo na jeden z domů na náměstí – žalobu soud odložil s tím, že politik musí strpět i takový „osobní občanský názor“.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Novotný

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…