Ty bílá p*čo, nadávají Romové rasisticky zaměstnankyni úřadu

16.02.2012 10:48

Deník.cz informoval, že již delší dobu čelí sociální pracovnice Městského úřadu v Králově Dvoře vulgárním nadávkám a urážkám s rasistickým podtextem ze strany příslušníků nepřizpůsobivé romské menšiny.

Ty bílá p*čo, nadávají Romové rasisticky zaměstnankyni úřadu
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Romové ve Varnsdorfu

Nadávkami typu „ty bílá píčo“ ji při pravidelných návštěvách bytů, které městský úřad pronajal sociálně nepřizpůsobivým, slovně napadají někteří z nich. Situace podle Deníku.cz vygradovala o uplynulém víkendu, kdy někdo tyto sprosté urážky nastříkal barvami na zdi uvnitř domu i se jménem sociální pracovnice.

Neplatící rasisté

Starosta Králova Dvora Petr Vychodil je jednáním nepřizpůsobivých Romů otřesen. „Nejedná se o ojedinělý případ, ale tento je s nádechem rasistického podtextu a urážkou sociální pracovnice městského úřadu. To nemá obdoby,“ uvedl pro Deník.cz k incidentu Petr Vychodil.

V bytech patřících městu ve zmíněném domě žijí sociálně slabé rodiny, které zde platí velmi nízký nájem. „Přesto některé rodiny nájem neplatí a městu stále dluží peníze. V této době projednáváme s právní kanceláří vystěhování tří rodin, a to z důvodu ukončení smlouvy nebo permanentního neplacení nájemného,“ informoval starosta Králova Dvora s tím, že bude žádat důkladné vyšetření incidentu a případně i ukončení nájemních smluv podle zákona.

„Sociální pracovnice města je velmi otrlá paní, ale i přesto jsem rozhodl, že do domu, kde nepřizpůsobiví občané bydlí, nebude po těchto nepříjemných událostech chodit na návštěvy sama. Kdykoli tam půjde, bude mít s sebou kvůli bezpečnosti mužský doprovod,“ řekl starosta Králova Dvora Vychodil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…