U Zemanů mají nový přírůstek do rodiny, štěně zlatého retrívra

30.05.2013 9:43

Rodina prezidenta Miloše Zemana se rozrostla o nový přírůstek. První dáma Ivana Zemanová si splnila dlouholeté přání a pořídila si domácího mazlíčka - štěně zlatého retrívra jménem Darcy.

U Zemanů mají nový přírůstek do rodiny, štěně zlatého retrívra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivana Zemanová

"Darcy je pro mě jedno z dlouholetých splněných přání," řekla Ivana Zemanová. Štěně přivezla minulý týden z Moravy "první slečna" Kateřina Zemanová.

I Miloš Zeman už se s novým členem rodiny seznámil. "Ty jsi hezký pejsek. Tebe budu mít rád,"  pronesl ke štěněti.

Prezidentský pár podle informací serveru Novinky.cz uvažoval, že si pořídí hned dva zlaté retrívry, nakonec ale úvahy o druhém pejskovi ustoupily do pozadí. O pořízení domácího mazlíčka hovořil Zeman už v březnu. "Moje žena touží mít psa. Bude to zlatý retrívr, už máme vybrané štěně," řekl tehdy.

Pes, věrný společník prezidentů

Psi jsou oblíbenými mazlíčky hlav států. Rodina amerického prezidenta Baracka Obamy vlastní portugalského vodního psa Bo. Ruský prezident Vladimir Putin má psů hned několik. Mezi nimi také fenku labradorského retrívra Koni, které je prý potomkem psa sovětského vůdce Leonida Brežněva.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…