Vyhánění z ČSSD kvůli Zemanovi? Kolem Škromacha začíná být dusno

19.02.2013 6:47

Senátor Zdeněk Škromach sám sebe nazývá těžkou váhou sociální demokracie. Teď se však vede slovní přestřelka o to, zdali bude Škromach ve vedení strany pokračovat, nebo úplně skončí. Důvodem je jeho vstřícnost k Miloši Zemanovi a to, jaký bude mít nově zvolený prezident na stranu vliv. Celé věci si všiml server idnes.cz.

Vyhánění z ČSSD kvůli Zemanovi? Kolem Škromacha začíná být dusno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Zdeněk Škromach

Kandidátka na předsedkyni ČSSD Alena Gajdůšková v rozhovoru pro server Česká pozice zmínila, že by očekávala, kdyby se prozemanovské křídlo strany - Michal Hašek, Zdeněk Škromach a Marie Benešová – rozhodovalo, zda zůstat ve straně. „Pokud mají pocit, že ČSSD nefunguje tak, jak si představovali, bylo by logické a pro ně dobré, aby přešli do SPOZ,“ řekla Gajdůšková doslova. Poté svá slova ale opět rozvedla. „Když někam patřím, tak jsem loajální. Ale ono se to časem vytříbí," prohlásila kandidátka na první dámu ČSSD.

Škromach se odcházet nechystá

Na její slova reagoval právě Škromach, který se na svém Facebooku ptal, zdali to nezavání vyháněním. „Že by začalo vyhánění? Není nad jasně sdělený názor. Asi ten nový proevropský styl moderní levice,“ míní Škromach s tím, že se cítí být pořád sociálním demokratem a stranu opouštět nehodlá.

První místopředseda ČSSD Michal Hašek reagoval slovy, že sociální demokracie by se měla před sjezdem a volbami sjednotit a sjednocovat. Proto by Gajdůškové doporučil, aby se zaměřila na práci na programu místo hledání nějakého vnitřního nepřítele.

Sám předseda strany Bohuslav Sobotka pondělní vyhrocenou debatu nekomentoval.

Starý vehikl SPOZ

Spor se Škromachem vede Gajdůšková hlavně o to, nakolik má ČSSD před volbami spolupracovat se Stranou práv občanů Zemanovci. Zatímco by si Škromach se Zemanovci zadal, Sobotka o nich prohlásil, že mu SPOZ připomíná starý vehikl, který se objeví vždy, když se to někomu hodí.

Sjezd ČSSD se uskuteční v půli března. Předsedou strany asi zůstane Sobotka. Bitva se však strhne o posty místopředsedů.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…