Vyhozený ministr Dobeš nařkl svou šéfku Peake ze zbabělosti

15.11.2012 7:08

Vicepremiérka Karolína Peake označila chování svého stranického kolegy a odcházejícího ministra dopravy Pavla Dobeše za zbabělé. On se naopak domnívá, že jednala zbaběle strana, která rozhodla o jeho odvolání bez něho, což se prý podobá zvláštnímu jednání ve Věcech veřejných.

Vyhozený ministr Dobeš nařkl svou šéfku Peake ze zbabělosti
Foto: LIDEM
Popisek: Exministr dopravy Pavel Dobeš

Ministr dopravy Pavel Dobeš (LIDEM) opustí svůj úřad na začátku prosince, oficielním důvodem jeho odvolání jsou problémy s registrem vozidel, které přetrvávají již několik měsíců. Odcházející ministr v rozhovoru pro server Aktuálně.cz připomíná, že registr je jen jednou z celé řady věcí, které musí resort řešit a ty ostatní se většinou daří.Nelíbí se mu také, jakým způsobem byl "odpraven vlastní stranou LIDEM.

Kdo je tady zbabělec

"Přiznám se, že mi to připomíná situaci, když Věci veřejné vylučovaly Milana Šťovíčka a také ho nepozvaly," poznamenal muž, o jehož odvolání se mluvilo již delší dobu. Dobeš naznačil, že způsob svého odvolání považuje za zbabělý.

"Zbabělost je to, když někdo jedná o odvolání ministra a ani ho na to předsednictvo nepozvou. Zavolala mi to paní předsedkyně až večer," popisuje jednání předsedkyně LIDEM Karolíny Peake odcházející ministr. Vicepremiérka však už v minulosti médiím řekla, že o situaci v resortu dopravy s Dobešem strana již dříve opakovaně jednala a na jeho odvolání nevidí nic zvláštního. Na Dobešovu adresu také poznamenala, že zdržování Dobešova odchodu považuje za zbabělé. Měl by prý odejít hned.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…