Výhrůžky a sprosté urážky. Političky před volbami čelí psychickému teroru

13.10.2013 22:40

Vyvraždím celou tvou rodinu. Vyrvu ti dělohu z těla. Se slovními útoky se musí političky před volbami vyrovnávat mnohem častěji než jejich mužští kolegové. A politická orientace dané ženy nehraje roli. Psychiatr Cyril Höschl pro server Týden.cz uvedl, že v případě opakování hrozeb se nevyplácí je podceňovat.

Výhrůžky a sprosté urážky. Političky před volbami čelí psychickému teroru
Foto: archiv J. Černochové
Popisek: Starostka Prahy 2 Jana Černochová (ODS)

Verbálním útokům ve velké míře začala čelit například starostka Prahy 2 a bývalá poslankyně Jana Černochová z ODS poté, co protestovala proti nepovolenému najíždění kolony těžkých vozidel na náměstí Míru, kde mladí komunisté v rámci protiválečné kampaně rušili bohoslužbu a parkovali nad metrem, kde je to kvůli statice zakázané.

„Zákony neexistující, politický prasata topící se v penězích, obyčejný lid v troskách... váš pouhý nezájem... nechť ti hlava odetnutá a děloha z vagíny odřezaná zaživa, politická zrůdo!" napsal jí například muž, který se jinak na svém facebookovém profilu prezentoval jako vzorný otec rodiny.

Další urážky obdržela prostřednictvím SMS zpráv. „Chcípni ty pravicová svině! Pi.. zasr..., mr... pravicová." „Chcípneš na rakovinu dělohy! Rozřežou tě v márnici, pi..!" Sama Černochová poznamenala, že by útoky měly podnítit debatu o kyberzákoně a možnostech, jak zabránit zneužívání anonymity na sociálních sítích. „Jenom pro utvrzení všech pravicově smýšlejících lidí, že má smysl volit pravici a zamezit návratu komunistů a atmosféry strachu," dodala.

Psychiatr radí slovní útoky nepodceňovat

Urážky se však nevyhýbají ani levicově smýšlejícím političkám. „Je to zcela běžné. ´Ty mrcho komunistická, vyvraždím ti celou rodinu´ patří k těm nejčastějším hrozbám," prozradila bývalá poslankyně Kateřina Konečná za KSČM s tím, že stejné e-maily a textové zprávy chodí i jejím stranickým kolegyním.

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Pokud se hrozby opakují, doporučuje Höschl vyhledat pomoc policie. „Nikdy nelze předvídat, co bude následovat. V 99 procentech lidé jen zneužívají anonymity internetu a pouze se vyžívají ve verbální agresi. Pak tu ale zbývá jedno procento případů, kdy hrozby mohou mít vážné následky," upozorňuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…