Vyšetřovatelé mají novou teorii. Bomba na palestinské ambasádě byla v knize

11.01.2014 20:13

V případu vybuchlého trezoru na palestinské ambasádě se objevily nové skutečnosti. Policisté totiž objevili knihu s prořezaným otvorem uprostřed listů, kde údajně byla ukryta rozbuška s trhavinou.

Vyšetřovatelé mají novou teorii. Bomba na palestinské ambasádě byla v knize
Foto: Hans Štembera
Popisek: Areál budoucí palestinské ambasády se nacází v Praze-Suchdole

Podle této nové verze tak výbušnina byla skrytá v knize. Kriminalisté nyní prořezanou knihu zkoumají a zvažují variantu, podle níž šlo o speciální zařízení k ochraně trezoru. Pro LN to potvrdila osoba z diplomatických kruhů.

Vyšetřování výbuchu na palestinské ambasádě se nyní blíží ke konci. Experti se přiklánějí nejčastěji k teorii, že velvyslance smrtelně zranila silná nálož použitá k zabezpečení trezoru.

„Podle policejních vyšetřovatelů explodovalo asi 200 gramů zatím neznámé trhaviny,“ řekl deníku zdroj obeznámený s průběžnou vyšetřovací zprávou. „Byl to velmi silný výbuch – i kdyby Džamál přežil, byl by bez rukou,“ dodal.

„Zatím to vypadá, že Džamál chtěl udělat inventuru sejfu a zabezpečit ho proti vniknutí,“ shrnul dotyčný zdroj. „Stále se ale čeká na některé expertizy,“ upozornil. Vyšetřovatelé se totiž věnují i nálezu 12 zbraní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…