Zatýkání u Nečase: Jan Kraus připomíná něco, co uteklo skoro všem

14.06.2013 7:24

Umělec, bavič a moderátor Jan Kraus se na stránkách svého on-line KrausMagazínu.cz zabývá velkou protikorupční razií v sídle vlády a hlavně nad přístupem politiků, kteří dle jeho mínění nemají právo posuzovat práci policie a orgánů činných v trestném řízení.

Zatýkání u Nečase: Jan Kraus připomíná něco, co uteklo skoro všem
Foto: Nejvic.info
Popisek: Moderátor a herec Jan Kraus

Kraus se pozastavuje nad "doufáním" vicepremiérky Karolíny Peake, která řekla, že snad mají policisté celou věc dobře podloženou. "Pokud se ukáže, že policie skutečně postupovala zcela v souladu se zákonem, já v to věřím, měla, jak vy říkáte, vyfutrované všechny důvody pro všechna ta zadržení a další postup v tom trestním řízení, pak si myslím, že naopak můžeme říci, že toto skutečně protikorupční vláda je," uvedla doslova v souvislosti s tím, že se nebojí ztráty důvěry lidí v politiky.

Je to blábol...

Jak umělec upozorňuje, celou akci ale nedělá jen policie, ale i státní zástupci, případně i soudci. "Takže hromadné doufání politiků, že snad zítra policie předloží 'pádné' apod. důkazy a argumenty - je blábol. Jim nenáleží to posuzovat. Zřejmě na to zapomněli," píše. "Navykli si, že všechno vědí napřed (jako ti lepší tady - co řídí a dirigují vše - tedy i policii) a že všechno posuzují," dodává Kraus.

Nečas to věděl

Moderátor ve svém příspěvku ale upozorňuje na další důležitou věc. Premiér Petr Nečas uvedl, že o plánované akci nebyl zpraven. Bylo to prý ale trochu jinak. "Za smutný musím považovat i fakt, že jen komunista Filip upozornil na skutečnost, že Nečas byl podle vyjádření p. Kubice informován státními zástupci i zástupcem ÚOOZ o zásahu před jeho zahájením. Ne, tedy, že nic nevěděl, jak tvrdil v podvečer," píše.

Politiky je slovy Krause v takové kauze nutné považovat za "podezřelou množinu", kde je vysoký výskyt kompliců stíhaných. Jediné, co by mohlo vyvolat děs z politické strany, by prý byly nezákonné postupy policie. To ale podle moderátora stejně politici nemohou posuzovat, je to práce pro státní zástupce a soudce.

"Dalším nesmyslem Česka, který jsme si hluboce vryli do hlav a všichni v tom s vervou pokračují - že se zlodějům říká lobbisti," uzavírá Jan Kraus.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…