Že přidají poslancům? Aspoň nebudou muset škemrat u superguru

19.07.2012 10:06

Vláda nyní s velkým kroucením navrhne a poslanci následně milostivě schválí zvýšení vlastních platů. Nedá se nic dělat, přikázal jim to Ústavní soud. Ale ačkoliv jim rozpaky lze věřit, tak ve finále je každý rád, když mu zvýší příjem.

Že přidají poslancům? Aspoň nebudou muset škemrat u superguru
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Ve sněmovně se schyluje k hlasování o důvěře vládě

„Neznám nikoho, kdo by nebyl rád za zvýšení platu,“ uvádí svůj komentář v Právu Jan Martinek. Obzvlášť mezi poslanci, kteří mají plat léta zmrazený a musejí to dohánět funkcemi a vedlejšky.

Ačkoliv lze pochopit jejich rozpaky, že jim na základě rozhodnutí Ústavního soudu (proti kterému se postavit nemohou) bude na účet chodit větší částka, je zřejmé, že jsou motivované především obavou z reakce veřejnosti. Té totiž v poslední době chybí opravdu málo k tomu, aby vzala do rukou hole.

Na druhou stranu prý mohou veřejnosti vysvětlit, že zvýšení poslaneckých platů má i pozitivní důsledky. Je známo, že loňské snížení výdělků vzbudilo mezi poslanci hysterické obavy z budoucnosti. Někteří, kteří vlastně ani netušili, jaké omezení si to předtím odhlasovali, se v obavách z nuzoty rozběhli za jistým movitým superguru, který jim ochotně otevřel svou šrajtofli a nabídl stotisícové částky.

Později jej soud poučil, že taková výpomoc se mezi veřejnými činiteli nedělá, takže i tento kanál finančních zdrojů poslancům vyschl. Tak snad aspoň tito poslanci teď budou moct klidně spát. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…