Zeman odhalil pamětní desku Karla Kryla, svého přítele

09.01.2013 13:40

Prezidentský kandidát Miloš Zeman měl dnes napilno, protože realizuje svůj pražský program. Ráno se sešel s novináři, kdy u snídaně v kavárně Slavia probíhala neformální debata. Nakonec ještě Zeman zapózoval fotografům u okna kavárny, odkud je vidět Pražský hrad.

Zeman odhalil pamětní desku Karla Kryla, svého přítele
Foto: Radmila Zemanová-Kopecká
Popisek: Miloš zeman u pamětní desky Karla Kryla

Novináři se mimo jiné dozvěděli, že Zemanova dcera Kačenka nejenže z kampaně není unavená, ale velmi dynamicky reaguje zejména na neobjektivní kritiku svého otce. Debata se ale točila i kolem ekonomických otázek i zahraničních vztahů. V této souvislosti Miloš Zeman prozradil, že jako prezident by zachoval tradici první zahraniční návštěvy Slovenska. „Pak bych se asi věnoval návštěvě našich sousedů, do nichž počítám i Maďarsko," řekl Zeman. Pak by prý reagoval na případné pozvání od velmocí. „No a také bych rád vyhověl i srdeční záležitosti, což je pro mne Izrael," dodal kandidát na nejvyšší úřad země.

Uctil jsem památku svého přítele
 
Po setkání s novináři jel Miloš Zeman položit květiny k pamětní desce Karla Kryla na Letné, kterou na domě č. 75 nechal umístit hudebník Ivan Hlas. Ten také přišel Miloše Zemana k pamětní desce pozdravit.
„S Karlem Krylem jsme byli přátelé, takže bych rád uctil jeho památku. Myslím, že by si zasloužil spíše pomník a doufám, že i na to jednou dojde," konstatoval Zeman.
 
Svět je malý a na pražské Letné oslovila Miloše Zemana paní z Vysočiny, s jejímž otcem se Zeman znal. Zaznělo několik srdečných vzkazů na Vysočinu a Miloš Zeman už musel pokračovat k dalšímu bodu programu, kterým je jeho vystoupení na TV Nova.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radmila Zemanová-Kopecká

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…