Zeman vrátil Dienstbierovi šťouchnutí kvůli penězům. A učinil mu nabídku

09.01.2013 7:07

MF DNES uspořádala v Národní technické knihovně debatu všech prezidentských kandidátů, na kterou se akreditovali dokonce i zahraniční novináři, kteří už se sjíždějí na české prezidentské volby. A viděli přestřelku mezi Milošem Zemanem a Janem Fischerem ohledně financování kampaně. Souzvuk všech naopak zazněl v kritice prezidentské amnestie.

Zeman vrátil Dienstbierovi šťouchnutí kvůli penězům. A učinil mu nabídku
Foto: hns
Popisek: Miloš Zeman a Jan Fischer

Ostrý tón debaty naznačilo již neformální povídání před začátkem akce. Zájemci o Hrad se za několik týdnů společného debatování již dobře znají, a proto si především vyměňovali nejnovější zážitky z kampaně. Miloš Zeman vtipkoval, že Jan Fischer kvůli kampani absentoval na ekonomickém fóru Zlatá koruna, kterého se oba tradičně účastní. „Honza se dneska ulejval a vynechal Zlatou korunu,“ vyprávěl Zeman.

Čestný předseda SPOZ byl podle MF Dnes celkově v dobrém rozmaru, takže následně s ironií sobě vlastní začal glosovat ekonomické názory kandidátky Jany Bobošíkové. Nevšiml si přitom, že předsedkyně strany Suverenita stojí hned vedle něj. Když ji zaregistroval, chytl prý Bobošíkovou kolem ramen, zatřásl s ní a bodře pronesl „ale já ji poslouchám rád“. Situaci se snažil vyžehlit redaktor deníku, když poznamenal, že z obou kandidátů evidentně jsou dobří kamarádi. „Nejsou, ale pan Zeman je od rána na bílém víně, “ poznamenala prý Bobošíková a vzdálila se.

Při společném focení kandidátů se důsledně držela od Zemana dál a když pak všichni kandidáti usedli k jednomu stolu ke kávě, demonstrativně si sedla k vedlejšímu stolu. Tam cosi zuřivě ťukala do iPadu, než si k ní přisedl Jiří Dienstbier.

Odvetu si přichystala do samotné debaty, když Zemanovi řekla, že jeho důvěřivost, se kterou se rád chlubí,  nás ve funkci premiéra stála stovky miliard, a zeptala se, kolik nás bude stát jeho důvěřivost na Hradě. „A velmi Vás prosím, abyste čas využil k věcné odpovědi, nikoliv k bonmotu a urážce,“ pravila ledově. „Moje důvěřivost nestála Českou republiku ani korunu. Každý v této společnosti odpovídá sám za sebe,“ odpověděl Zeman. Následně připustil, že původně příliš důvěřoval Vladimíru Špidlovi.

Zeman jinak v debatě musel vysvětlovat především financování své kampaně. „Překvapuje mě, jak levně Miloš Zeman kampaň pořizuje,“ rýpl si Jiří Dienstbier s tím, že sám investoval už šestnáct milionů, a to je oproti Miloši Zemanovi na veřejnosti prakticky neviditelný.

„Kdo umí, umí. Pokud si u nás za čtyři miliony objednáte expertízu, pak Vám rádi poradíme,“ setřel jej Zeman.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…