Zeman začne zostra: Vzdá se třetiny platu a zklame Karolínu Peake

11.02.2013 19:44

Miloš Zeman odtajnil v Novém Veselí, kde diskutoval se „sousedy“, některé své kroky coby prezidenta. Třetinu svého platu prý věnuje na splácení státního dluhu a vetuje novelu, která by umožnila vznik poslaneckého klubu LIDEM.

Zeman začne zostra: Vzdá se třetiny platu a zklame Karolínu Peake
Foto: Herbert Slavík
Popisek: Oficiální portrét Miloše Zemana

Novela, která by straně LIDEM umožnila sestavit poslanecký klub už z šesti poslanců, zatím prošla Sněmovnou, nyní čeká na rozhodnutí Senátu. Ten se ale sejde až v polovině března, tedy po inauguraci Miloše Zemana. Ten jakožto prezident novelu hodlá vetovat a vrátit ji zpět do Sněmovny.

Zeman již dříve vystupoval proti straně Karolíny Peake, podle něj je LIDEM stranou, kterou nikdo nevolil. Zopakoval to i v Novém Veselí, kde lidem poděkoval za podporu v prezidentských volbách.

Podle serveru iDnes.cz se také rozpovídal o založení fondu, který by sloužil na splácení státního dluhu. "Do tohoto fondu budu odvádět 30 procent svého platu a vyzvu také ostatní, aby se ke mně přidali. Minimální vklad bude 160 tisíc korun," dodal Zeman. Ministr financí Miroslav Kalousek prý nebude mít možnost zabránit vzniku takového fondu.

Kromě těchto témat Zeman diskutoval i o důchodové reformě, kterou podrobil silné kritice. "Penzijní reformu jsem vždy kritizoval. Spoříte si 30 let a pak vám řeknou, že fond zkrachoval. Dobrovolné penzijní připojištění existuje už mnoho let a proti němu nic nemám. O penze by se měl postarat hlavně stát prostřednictvím průběžného financování," uvedl.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…