Do Prahy se sjely mozky boje proti mafii. Máme video

23.01.2012 15:12

Evropské policejní špičky zabývající se bojem proti praní špinavých peněz se sjely do Prahy. Že se jedná o mimořádnou poctu pro hlavní město dokladuje i skutečnost, že se k účinkování v průvodnímu klipu nechal přemluvit také šéf protikorupčního útvaru Tomáš Martinec.

Do Prahy se sjely mozky boje proti mafii. Máme video
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

Mezinárodní konference s názvem AMON 2012 si za svůj cíl vytyčila  vybudování mezinárodní kompaktní sítě expertů na problematiku „praní peněz“, rozvíjení mezinárodní spolupráce a sjednocování evropské, resp. celosvětové legislativy v této oblasti.

„Na briefingu vystoupí policejní prezident plukovník Petr Lessy, náměstek ředitele ÚOKFK SKPV plukovník Emil Kračmar a zástupce evropské organizace EUROJUST Ladislav Hamran,“ láká zvučnými jmény panelistů tiskový mluvčí ÚOKFK Jaroslav Ibehej.

V klipu vystupuje ředitel protikorupčního útvaru Tomáš Martinec, který se minulý týden na tiskové konferenci pochlubil rekordní sumou vybranou z trestné činnosti. ÚOKFK se podařilo vybrat přes 4 miliardy korun, což je 3x více, než v roce předchozím. Martinec si vysloužil od policejního prezidenta Petra Lessyho pochvalu, ale zároveň odebrání stovky nejlepších mužů. V plánu policejního prezidenta je totiž zřízení útvaru, který by se zabýval čistě bojem proti korupci a spadal by přímo pod policejního prezidenta, čímž by byl  vyčleněn ze současného ÚOKFK.

 

reklama

autor: Pavel Kozdera

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

9:03 Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

Washingtonský Institut pro studium války ještě před pár desítkami hodin naznačoval, že by Rusové rád…