John v televizi: A teď jen maličkost, zavřít je a uvidíme, co zbude z vlády

22.01.2012 12:27

Policie má seznam bývalého manažera Ředitelství silnic a dálnic Michala Haly, který obsahuje jména příjemců tajných peněz. Výplatní páska by mohla rozvířit politickou scénu, neboť se na ní objevují i lidé spojení s financováním politických stran.

John v televizi: A teď jen maličkost, zavřít je a uvidíme, co zbude z vlády
Foto: repro televize Prima
Popisek: Radek John burácí ve studiu Partie televize Prima

Předseda Věcí veřejných Radek John vnímá získání seznamu jako veliký úspěch v boji proti korupci, kterému předcházelo hodně práce. „My jsme to plánovali rok a půl. Musel se nejdříve vyměnit policejní prezident a prosadili jsme korunního svědka,“ popisoval složitost celého případu John v Partii na Tv Prima Family.



Pokud by se na seznamu objevili i lidé z ODS a TOP 09, znamenalo by to další krizi koalice. „To by nebylo vůbec žádné překvapení,“ očekává John. „Musíme najít konkrétní lidi, kteří půjdou do vězení, a pak uvidíme, co zbude po bitvě,“ nastínil John, co by odhalení udělalo s koalicí.  

Předseda KSČM Vojtěch Filip není tak optimistický. „Já to tak jednoduše nevidím, vytvořil se jiný systém, který může zkolabovat, ale já doufám, že se tak nestane,“ řekl Filip a dodal, že kdyby bylo povinné majetkové přiznání, tak se situace už dávno vyřešila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

9:03 Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

Washingtonský Institut pro studium války ještě před pár desítkami hodin naznačoval, že by Rusové rád…