Namísto hraček prodávali naftu a obrali stát o stamiliony

20.01.2012 21:43

Papírově obchodovali s hračkami a kosmetikou. Ve skutečnosti ale pět obchodníků ze serverní Moravy prodávali naftu a ošidili stát na DPH o více než 320 miliónů korun. Policie ve spolupráci s daňovou správou zadržela majetek společnosti v hodnotě 85 milionů a všem obviněným hrozí až desetiletý trest vězení.

Namísto hraček prodávali naftu a obrali stát o stamiliony
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nafta, ilustrační foto.

Společnost I. P. – 95 nakupovala naftu z Německa a díky ušetřeným nákladům za DPH tu pak palivo prodávala za výrazně nižší ceny než konkurence. K manipulaci s účetnictvím používali smyšlený obchod s drobným zbožím.

„Fiktivně nakupovali různé drobné zboží, jednalo se například o kosmetiku nebo jiné drobné věci, které opět fiktivně prodávali dále,“ řekl České televizi tiskový mluvčí protikorupční policie Jarslav Ibehej.

„Výsledkem bylo zadržení tří osob. Jednalo se o dva muže, které jsme zatkli při utajeném obchodním jednání v Praze, třetího muže jsme zadrželi v Havířově. Další dva muži jsou již ve výkonu trestu nebo ve vazbě pro jinou trestnou činnost,“ uvedl Ibehej.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

8:31 Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

„Myslím, že Ukrajina postupně směřuje ke katastrofě,“ uvedl vysloužilý francouzský generál Dominique…