Vojenský fond solidarity pomáhá již šest let

26.04.2021 12:12

Přestát náročné životní situace vojáků a jejich blízkých, to je hlavní cíl fondu, který byl založen před šesti lety. Od té doby pomáhá rodinám padlých vojáků či vojáků, kteří se dostanou ne vlastním zaviněním do tíživé situace.

Vojenský fond solidarity pomáhá již šest let
Foto: Armáda ČR
Popisek: Vojáci se v Afghánistánu loučili s padlými spolubojovníky

Prvotním impulsem pro založení fondu byla smrt pěti českých vojáků v Afghánistánu v roce 2014. Nastražená výbušnina, která vybuchla poblíž základny Bagrám, připravila české účastníky operace NATO o život. V kritické chvíli bylo potřeba okamžitě zajistit co nejrychlejší pomoc rodinám padlých vojáků. 
 
„Jsem ráda, že došlo ke vzájemnému propojení vojenského a neziskového světa. Díky této nesmírně užitečné spolupráci dokážeme pomáhat všude tam, kde je třeba,“ reaguje předsedkyně výboru, brigádní generálka Lenka Šmerdová. 
 

Anketa

Je Vladimir Putin nebezpečím pro Českou republiku?

5%
94%
hlasovalo: 38074 lidí
Do fondu výrazně přispívá i průmyslový holding Czechoslovak Group, která je dlouhodobým partnerem fondu. CSG zastřešuje řadu firem, které spolupracují s Armádou České republiky v oblasti vývoje a dodávek nových technologií. 
 
„Řada našich zaměstnanců v armádě sloužila. Umíme si tedy velmi dobře představit, o čem práce vojáků je a velmi si jí vážíme“, prohlásil ke spolupráci Aleš Klepek z CSG Aerospace. „Velice si vážím každé podpory a společnost Czechoslovak Group podpořila VFS opakovaně. Každý příspěvek do fondu nám pomáhá naplňovat jeho smysl,“ doplnila Šmerdová. 
 
Do fondu přispívají i samotní vojáci. Fond také pravidelně pořádá sbírku k listopadovému Dni válečných veteránů, jehož symbolem je květ vlčího máku. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

9:03 Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

Washingtonský Institut pro studium války ještě před pár desítkami hodin naznačoval, že by Rusové rád…