ČD vyzvala: Pomožte železničářům v nesnázích. Padly i konkrétní případy. Smutné

21.12.2020 16:05

Nadační fond ŽELEZNICE SRDCEM pomáhá železničářům v nesnázích a jejich rodinám k návratu do běžných kolejí. Státní podnik na tuto aktivitu v pondělí upozornil prostřednictvím svého profilu na sociální síti facebook.

ČD vyzvala: Pomožte železničářům v nesnázích. Padly i konkrétní případy. Smutné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pozor vlak

Anketa

Chcete Pavla Rychetského za prezidenta republiky?

3%
97%
hlasovalo: 11568 lidí
„Jsme na jedné trati a vzájemná pomoc je pro nás naprosto samozřejmá. Ale vítáme každého, kdo se k nám přidá i ze světa mimo dráhu. Na trati života se může vždy objevit překážka, ať již v podobě úrazu, nemoci, nebo třeba živelní pohromy," stojí v citovaném příspěvku, který zmiňuje shora uvedený nadační fond.

Ten byl založen dne 9. června 2020 a jeho zřizovateli jsou společnosti České dráhy a ČD Cargo.

Obě společnosti se tímto krokem rozhodly pomáhat osobám, pracujícím aktuálně či dříve pro železnici a jejich rodinám v těžkých životních situacích způsobených zejména závažnými onemocněními, těžkými úrazy (včetně úrazů s následkem smrti), živelnými pohromami či jinými vnějšími zásahy, které podstatným způsobem negativně ovlivní život, rodinu nebo rodinné zázemí.

Získané prostředky rozděluje správní rada fondu, která například v říjnu vyhověla sedmi žádostem a zároveň rozhodla o konečném doplatku finanční pomoci pro čtyři zaměstnance ČD zraněné letos v červenci u Perninku a pro rodinu strojvedoucího, který krátce na to zemřel při mimořádné události u Českého Brodu.

Celkem tak správní rada na zmíněném zasedání rozdělila finanční pomoc ve výši 2.890.000 korun, a to včetně pomoci dlouhodobého rázu.

„Železniční doprava je nejbezpečnější formou dopravy, ale ani jí se nevyhýbají nehody a mimořádné události, při kterých dochází ke zraněním s trvalými následky nebo dokonce k úmrtí našich kolegů. Zdraví a život vrátit neumíme, ale prostřednictvím nadačního fondu může každý z nás pomoci alespoň trochu zmírnit následky tragických událostí a přispět k lepšímu životu těch, kteří měli méně štěstí. Nadační fond je přitom otevřen a jeho činnost mohou podporovat i naši partneři, železniční fanoušci nebo přátelé železničářů," poznamenal generální ředitel ČD Ivan Bednárik.

reklama

autor: tan

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na resortu dopravy budí vášně jediná žena

15:55 Na resortu dopravy budí vášně jediná žena

„Jsme zaměstnanci Ministerstva dopravy a už nemůžeme nečinně přihlížet. Věřili jsme, že přinesete do…