Loni bylo na drahách nejméně nehod za 17 let

04.01.2021 15:21

Drážní inspekce v roce 2020 evidovala nejnižší počet nehod za posledních sedmnáct let, přičemž při porovnání statistik s rokem 2019 se jedná o pokles o 21 procent. Informaci přinesl resort dopravy ministra Karla Havlíčka.

Loni bylo na drahách nejméně nehod za 17 let
Foto: archiv
Popisek: Železniční doprava - ilustrační foto

Anketa

Líbí se vám současné české filmy?

4%
82%
hlasovalo: 13381 lidí
Největší podíl na nižším počtu mimořádných událostí v roce 2020 měl snížený počet nehod na neželezničních drahách včetně metra, kde se událo o 910 mimořádných událostí méně. Na železnici se pak událo o 78 mimořádných událostí méně s tím, že nejvíce jich Drážní inspekce zaznamenala v červenci, kdy se událo 134 mimořádných událostí, což je nejvíce v jednom měsíci za posledních pět let. V tomto měsíci také zemřelo na železnici nejvíce osob (28). Z dlouhodobého hlediska je loňský počet mimořádných událostí nejnižší od roku 2004.

Celkový počet usmrcených na železnici se snížil o procento a počet zraněných se v porovnání s rokem 2019 o 17 procent zvýšil. Největší vliv na počty usmrcených osob ve statistických výstupech Drážní inspekce každoročně zaujímají střety vlaku s člověkem, přičemž v roce 2020 byl počet těchto případů i usmrcených při nich téměř totožný s rokem 2019 a 78 procent těchto nehod v roce 2020 bylo s následkem smrti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na resortu dopravy budí vášně jediná žena

15:55 Na resortu dopravy budí vášně jediná žena

„Jsme zaměstnanci Ministerstva dopravy a už nemůžeme nečinně přihlížet. Věřili jsme, že přinesete do…