Tento pán prý možná bude řídit správu všech silnic. Je spojen s problémovými stavbami

05.12.2014 11:27

Kuloáry, krátce po čtvrtečním uvedení do funkce nového ministra dopravy Dana Ťoka, putuje další informace týkající se klíčových personálních postů. Jak ParlamentníListy.cz zjistily, generálním ředitelem Ředitelství silnic a dálnic se má stát Jan Kroupa. Ten by měl být podle oficiálně však nepotvrzených zpráv, jmenován v nejbližších dnech.

Tento pán prý možná bude řídit správu všech silnic. Je spojen s problémovými stavbami
Foto: Hans Štembera
Popisek: Silnice, ilustrační foto

Pikantní na tom všem  je, že jde o ředitele, který předtím působil jako šéf Závodu ŘSD Praha a zároveň byla v jeho kompetenci správa stavba dálnice D8, u které byl hlavním garantem a také vyfasoval i stavbu dálnice D1 v úsecích 5, 8, 14 a 21. V praxi to znamená, že podepisoval všechny dohody o vícepracích, v jeho řešení byly i sesuvy, ke kterým u toho docházelo, nepřesné práce. Jelikož se právě tyto vícepráce měly reklamovat s vadami na projektu, může vzniknout podezření, zda nový šéf ŘSD, stane-li se jím opravdu právě Jan Kroupa, nebude ve střetu zájmů.

Dotaz vznesla naše redakce i na tiskové oddělení ŘSD. Tam však zprávy o tom, že by bylo již jasné, jaké jméno bude na jmenovce generálního ředitele, zatím prý nejsou. "Samozřejmě, že jména a domněnky občas zaznamenáváme, ale vzhledem k tomu, že vše je plně v kompetenci nového pana ministra dopravy, očekává se spíš, že se jméno generálního ředitele dozvíme do vánočních svátků. V tuto chvíli lze vše považovat jen za pouhé spekulace. Více by snad mohli vědět jedině na tiskovém oddělení ministerstva," sdělil ParlamentnímListům.cz Jan Rýdl.

Ovšem i na tiskovém oddělení ministerstva dopravy panují prý v tomto směru otazníky. "Je to čistě v kompetenci pana ministra, o žádném konkrétním jménu jsme informováni nebyli," uvedl mluvčí Tomáš Neřold.

V současné době funkci pověřené generální ředitelky ředitelství silnic a dálnic  zastává Soňa Křítková.


 

  
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ahe

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na resortu dopravy budí vášně jediná žena

15:55 Na resortu dopravy budí vášně jediná žena

„Jsme zaměstnanci Ministerstva dopravy a už nemůžeme nečinně přihlížet. Věřili jsme, že přinesete do…