Církve si na majetek ještě počkají. Úředníci nestihli připravit formuláře

28.12.2012 16:19

Už příští úterý začne platit zákon o církevních restitucích. Metodické pokyny pro vydávání majetku a všechny formuláře nezbytné pro žádosti církví a náboženských společností ale stále ještě nejsou hotové.

Církve si na majetek ještě počkají. Úředníci nestihli připravit formuláře
Foto: hns
Popisek: Církevní restituce-ilustrační koláž

Důvodem zpoždění je podle fondu to, že zákon o majetkovém vyrovnání státu s církvemi politici přijali jen pár týdnů před zahájením jeho účinnosti. Zákon současná vláda začala chystat v roce 2010 a pak o něm vyjednávala se 17 církvemi, až ho letos přijal parlament. Mluvčí fondu Monika Machtová slibuje, že veškeré dokumenty budou počátkem ledna zveřejněny na webových stránkách Státního pozemkového úřadu.

Až 100 milionů korun na technické výdaje

Spolu s žádostí budou muset církve a náboženské společnosti shromáždit podklady, kterými svoje nároky na pozemky, pole a lesy prokážou. Stát by na nezbytné technické zaměření pozemků, o něž bude žádat církev, mohl vydat až 100 milionů korun. Na uplatnění žádosti budou mít církve jeden rok.

"Zainteresované organizace v současné době stále koordinují přípravu pro zahájení vydávání majetku církvím. Minulý týden byli proškoleni zaměstnanci Pozemkového fondu ČR a v posledních dnech letošního roku se intenzivně pracuje na posledních úpravách metodického pokynu pro vydávání majetku a všech formulářů včetně výzvy k vydání zemědělských nemovitostí," sdělila Machtová.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…