Suchánek: Zvýšení ceny benzínu o další dvě koruny by bylo nebezpečné

23.08.2012 23:04

Předseda rozpočtového výboru Pavel Suchánek sice hájí ODS a její kroky, jako například to, že se nebude snižovat spotřební daň. Zároveň ale v ČT připustil, že zvýšení ceny benzínu o další dvě koruny by bylo nebezpečné.

Suchánek: Zvýšení ceny benzínu o další dvě koruny by bylo nebezpečné
Foto: Redakce
Popisek: Pavel Suchánek

„Myslím, že zvýšení ještě tak o dvě koruny může být hodně nebezpečné,“ prohlásil Pavel Suchánek v Událostech, komentářích. Přesto ale hájil kroky ODS a vlády. Například to, že se nebude snižovat spotřební daň.

„Ta chvíle už byla, ale i teď je ta správná chvíle,“ vtipkoval o načasování takového kroku jeho oponent Milan Urban z ČSSD. Podle něj by se měla snížit spotřební daň na naftu. Problém podle něj je i to, že vládní poslanci ve výboru hlasovali pro její snížení, ale ve sněmovně už hlasovali jinak – se stranou.

Podle Suchánka je ale myšlenka, že snížením spotřební daně se zvýší spotřeba benzínu, pouze předpoklad, a to velmi nedůvěryhodný. Spíše by podporoval myšlenku zavedení množstevních slev například na mýtné. Je tak možné, že to bude podporovat i vláda.

„Já nevím, proč by se to mělo by-passovat takovým složitým způsobem,“ kroutil ale hlavou Urban. Vztah mezi snížením spotřební daně a cenou benzínu je podle něj dokázaný. „Nevymyslel to Milan Urban, ale říká to taková renomovaná instituce jako Vysoká škola ekonomická, Národohospodářská fakulta,“ hájil se.

„Já si myslím, že to moje hledisko je odborné,“ bránil se dál Suchánek. „Ta analýza má jediný závěr – dalo by se předpokládat. Není to dokázáno číslo,“ uzavřel.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…