V Česku denně bankrotuje 51 lidí

08.09.2013 23:00

V loňském roce zbankrotovalo přibližně 45 lidí denně, letos už bankrot potkal více než jedenapadesát lidí za den. Informuje o tom server Měšec.cz s tím, že absolutně nejhorší situace panuje v Pardubickém kraji. Tam se počet bankrotů dokonce zdvojnásobil.

V Česku denně bankrotuje 51 lidí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto

„Zatímco loni bankrotovalo 45 lidí denně, letos se to už přehouplo přes 51,“ varuje vedoucí analytického oddělení CRIF – Czech Credit Bureau Věra Kameníčková.

Vůbec nejvyšší počet osobních bankrotů je zaregistrován v Karlovarském kraji. Pozitivní je alespoň to, že meziročně počet bankrotů v tomto regionu poklesl. Naproti tomu velmi hrozivě působí situace v kraji Pardubickém, kde se počet bankrotů zdvojnásobil. Jen v srpnu letošního roku bylo podáno 1656 osobních bankrotů a dokonce 2011 návrhů na jejich prohlášení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nechutné. Ani vidět to nemůžu. Nákup paprik kazí Čechům náladu

4:44 Nechutné. Ani vidět to nemůžu. Nákup paprik kazí Čechům náladu

Paprika, která je u nás klidně za stovku, stojí na Balkáně pakatel. Maximálně půldruhého eura. Na tr…