Vládnou tu škůdci, umí jen rozfofrovat miliony. Nemají úctu k dělnické práci, říká o Česku "táta Vietnamců"

05.12.2013 11:32 | Zprávy

JINÝMA OČIMA Moloch neschopných je třeba rozprášit. Na ministerstvech zůstali škůdci, co umí peníze od státu bez efektu rozfofrovat. Většina politiků nemá úctu k dělnické práci, protože oni nikdy manuálně nepracovali. Takhle nadává na poměry Marcel Winter, jenž se vrátil z Vietnamu do rodného Česka.

 Vládnou tu škůdci, umí jen rozfofrovat miliony. Nemají úctu k dělnické práci, říká o Česku "táta Vietnamců"
Foto: Archiv MW
Popisek: Marcel Winter, někdejší předseda Česko - vietnamské společnosti

„S vývojem v republice jsem zklamán. Místo odborníků na svá místa přišli po sametové revoluci bohužel opět nositelé legitimací, kteří byli amatéry, což zdevastovalo celé naše hospodářství a vážně ekonomicky poškodilo naši zemi. Mnozí z nich jsou dodnes zalezlí na mnoha ministerstvech. Sami v životě za své peníze nikdy nepodnikali, ale miliony od státu umí bez skutečného efektu rozfofrovat. Na ministerstva už konečně musí přijít lidé z praxe, kteří bez koruny od státu něco pozitivního pro Česko již dokázali. Ten moloch neschopných se musí rozprášit, jinak se nic nezmění,“ podotýká naštvaný Marcel Winter, velký zastánce Vietnamců v Česku.

Ženy v nové Poslanecké sněmovně:

Kritika a chvála Česka

Za největší šlendriány v Česku za posledních pár let považuje zhruba tři záležitosti. „Abolice, jako součást amnestie naštěstí už bývalého prezidenta Klause, kterou omilostnil velkozloděje a tuneláře, co okradli statisíce lidí i náš stát o stovky miliard korun. Před tím diletantské rozhodnutí bývalého ministra školství Ivana Pilipa, který u nás zrušil v nulté vlně privatizace 108 učilišť a dnes nám proto chybí kvalifikovaní dělníci. Obojí jsem veřejně kritizoval. Také mne štve neúcta k dělnické práci, kterou u nás vládnoucí ministři a politici nepropagovali, protože sami dělníky nikdy nebyli,“ uvádí.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za horší „Plzeň“ než v Německu si můžeme sami. Pivovar vysvětlil

10:45 Za horší „Plzeň“ než v Německu si můžeme sami. Pivovar vysvětlil

„Je plzeňské pivo pro Němce odlišné oproti tomu pro Čechy?“ Právě tato otázka v posledních dnech roz…