Audit odhalil nedostatky v hospodaření Budějovic

31.05.2012 10:20

Dílčí nedostatky v hospodaření města České Budějovice odhalil audit. ParlamentniListy.cz o tom informovala mluvčí města Jitka Welzlová. Každoročně vystavuje nezávislý auditor městu vysvědčení za jeho roční hospodaření. V letošním hospodaření za letošek našel auditor několik nedostatků.

Audit odhalil nedostatky v hospodaření Budějovic
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

 


„V loňském roce jsme se oproti letům 2010 a 2009 vůbec nepolepšili!“ lamentuje 1. náměstek primátora pro ekonomiku a majetek města Miroslav Joch (ČSSD).

„Máme to opět za 'B' a ještě by se dalo říci, že za 'B-'!“ připojuje se terminologií ratingových agentur předsedkyně finančního výboru zastupitelstva města Petra Šebestíková (TOP 09).

Auditor zazlívá radnici krajského města třeba pozdní předávání dlouhodobého hmotného majetku příspěvkovým organizacím, pozdní zařazování pořízených věcí do evidence majetku města, dělení zakázky na menší celky u nákupu 72 kusů vstupních dveří, které měly být správně soutěženy najednou.

„Vedení města přijme taková opatření, která zajistí, že se situace již opakovat nebude a auditor nám napřesrok vystaví lepší vysvědčení,“ ujišťuje Miroslav Joch.

Thoma chce být lepší

To přislíbil i primátor Juraj Thoma (OPB). „Budeme hledat cesty, jak to napravit, abychom se polepšili,“ uvedl.

Konkrétní kroky už má radnice vyjasněné. Při investičních akcích se zaměří na kontrolu již v průběhu akce, aby mohlo vedení města včas předcházet případným nedostatkům.

„Dále jsme zajistili, aby informace o akcích mohly sdílet všechny zainteresované odbory a předešli jsme se tak tvrzením odborů, že nereagovaly, protože informace neobdržely včas,“ dodala Šebestíková.

Sice i podle náměstka Jocha nejde o zvlášť závažné porušení předpisů či zákonů, nicméně audit odhalil zásadní nedostatky, které radnice nemůže dále tolerovat a musí udělat opatření.

reklama

autor: Radek Kraus

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …