Dělník Antonín získal sebevědomí. Pomohla mu prý televize

24.06.2012 20:37 | Zprávy

Pořad Suma sumárum přinesl spoustu rad a poučení, jak se chovat v situacích, kdy někdo někoho tlačí k podpisu smluv, kterým zcela nerozumí, jak se chovat k rodinnému rozpočtu zmítanému krizí. I o tom, jak se připravit na ještě horší "Kalouskovy časy". Všechno jednou končí a do finále jde i třetí řada cyklu ČT Suma sumárum aneb Kde jsou mé peníze. Alespoň prozatím, protože prázdniny klepou na dveře.

Dělník Antonín získal sebevědomí. Pomohla mu prý televize
Foto: Hans Štembera
Popisek: Euro

Blíží se zdražování díky navýšení DPH, a tak podle tvůrců pořadu lze jen doufat, že když si nebude kdokoli vědět rady, jak trochu ušetřit v nouzi nejvyšší, tak že si vzpomene právě na tento pořad.

Příběhy lidí, ale i moudré rady odborníků, kteří vstupovali prostřednictvím televizních obrazovek týden, co týden k divákům, odhalily řadu otazníků. Ty nám všem, přes příběhy a osudy lidí, pomáhali se zorientovat ve světě financí a nekalých praktik, které se v tomto světě objevují. Například v oblasti úvěrů a půjček, které dohánějí řadu rodin do otevřené náruče lichvářů, třeba jen z pouhé nevědomosti a malé informovanosti, jak se v nastalé situaci chovat.  Ale nejen to, cenné rady nepomohli jen divákům, ale i tvůrcům pořadu, kteří si za rok a půl příprav a dosavadní realizace pořadu Suma sumárum udělali často pořádek ve svých rodinných financích nebo se o to alespoň pokusili.

Příběhy lidí z pořadu s malou tečkou na konci...

Je dobré ohlédnout se zpět a připomenout některé příběhy lidí, kteří díky pořadu Suma sumárum už nikdy neudělají zásadní chybu při svém rozhodování. Budou vědět, že mají svá práva a že když podepisují jakékoliv smlouvy, tak si přečtou i ta malá písmenka na konci. Ta, která přikazují a dopředu každého zavazují většinou k něčemu nepochopitelnému. Budou vědět, že si má člověk právo nechat smlouvu posoudit, že ji nemusí podepisovat hned, ale po rozmyslu, doma v klidu s celou rodinou. Blíží se čas dovolených a cestovních pojištění, úrazů, je důležité myslet na zadní vrátka, v tom všem byl pořad každý týden rádcem, který vysvětlil a jednoduše navedl, když už se člověk do maléru dostane, jak z něj ven.

Česká televize doposud odvysílala tři řady pořadu Suma sumárum. Z reakcí diváků je znát, že otázek je více než dost. A jak se krize v naší zemi rozvíjí, ať to slyší někdo rád nebo ne, tak by se dalo vysílat až do konce světa, který se nám tak hezky blíží. Myšleno s nadsázkou, protože i humor do smutného života patří.

Když dovolíte, tak si na pár příběhů  v závěrečném dílu společně zavzpomínáme, s odborníky, známými osobnostmi, členy štábu a nakonec se i zeptáme dětí – budoucnosti národa – co si o tom všem myslí. Pro čtenáře ParlamentníchListů.cz pak alespoň jeden - příběh Antonína.

Dělník za všechny prachy

Antonín měl smůlu, na ženy, na život, stále s ním někdo zametal.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ahe, olb

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Přestaňte se honit za přízraky Putina.“ Verze Fialy o žháři vyslaném Rusy zpochybněna

20:57 „Přestaňte se honit za přízraky Putina.“ Verze Fialy o žháři vyslaném Rusy zpochybněna

Bylo Česko terčem ruských tajných služeb, které chtěly prostřednictvím španělsky mluvícího cizince z…