FOTO: V Praze byla brutálně napadena zastupitelka ČSSD

23.05.2014 10:54

VÍME PRVNÍ V Praze 10 byla na ulici brutálně napadena a zmlácena zastupitelka Hana Nováková (ČSSD). Její nezletilá dcera se matku pokoušela bránit, ale skončila v nemocnici spolu s ní. Stane se zastrašování komunálních politiků a jejich fyzická likvidace novou normou české politiky? Tak se ptají redakcí oslovení zastupitelé.

FOTO: V Praze byla brutálně napadena zastupitelka ČSSD
Foto: Redakce
Popisek: Zastupitelka ČSSD Hana Nováková byla hospitalizována na neurologickém oddělení s vážnými zraněními

První varovné signály se podle našich informací odehrály již v minulém roce. Občanský aktivista Miroslav Kos opakovaně sledoval a vyhrožoval rodinným příslušníkům členů zastupitelstva na Praze 10. Nevyhýbal se přitom ani těhotným ženám. Tentýž aktivista byl následně zachycen i na záznamu z bezpečnostní kamery, když roznášel členům zastupitelstva dopisy s výhrůžkami, které jim doma vhazoval do schránek.

Minulý víkend situace vyvrcholila tím, že tzv. „občanští aktivisté“ na ulici napadli a zmlátili učitelku, ale také zastupitelku a matku pěti dětí Hanu Novákovou (ČSSD). „To nebylo přepadení. Bylo to jasně kvůli politice,“ potvrdila ParlamentnímListům.cz paní Tichá, která byla očitým svědkem.

„Znám tady všechny, i paní Novákovou. Normálně se vracela s dcerou z nákupu, když ji na ulici zastavili. Nejdřív spolu diskutovali asi o politice. V tom ji najednou ten chlap praštil pěstí do tváře. Paní Nováková upadla na zem. Někdo křičel a ten chlap do Novákové ještě začal kopat. Když se ji snažila bránit dcerka, praštil s ní o auto. Byl jak šílený. A přitom pořád křičel nějaké své politické nadávky,“ dodala značně otřesená.

Po útoku byla Hana Nováková záchrankou odvezena do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. A jak nám potvrdil přítomný lékař, byla hospitalizována na neurologickém oddělení s vážnými zraněními. Do nemocnice musela být převezena i její sedmnáctiletá dcera. Možnost rozhovoru se zastupitelkou Novákovou zatím lékař vyloučil.

Strach mají všichni…

„Časy, kdy občanská sdružení byla spolky slušných lidí, kterým jde o pravdu a lásku, jsou pryč. Do některých občanských sdružení byly napumpovány velké peníze. A také jim o velké peníze jde. Spousta z nich je ve skutečnosti marketingovým nástrojem různých developerů, kteří se jejich prostřednictvím snaží ovlivnit ve svůj prospěch veřejné mínění. Zakládají občanská sdružení jak houby po dešti a nabírají do nich nejrůznější lidi. Co se teď stalo paní Novákové, je exces, který je důsledkem tohoto neblahého vývoje," sdělila na dotaz Ellen Fiala, která se studiem občanských společností zabývá. 

„Co udělali paní Novákové a jejímu dítěti, je strašné," řekla nám Vanda Švecová, zastupitelka na Praze 10 za ČSSD. „Až doposud jsem to pokřikování na zastupitelstvu, vyhrožování a nátlak brala jen na lehkou váhu. Že politika je prostě taková. Ale potom, co se stalo, se hrozně bojím. Tohle už je fašismus. Čekám dítě a nechci, aby se nám kvůli těm šílencům něco stalo. To přece není normální, co dělají,“ dodala pro ParlamentníListy.cz.

Obavy z chování některých tzv. občanských aktivistů potvrzují i další členové zastupitelstva: „Vůbec se s nimi nedá diskutovat,“ říká opoziční zastupitelka za KSČM Jana Čunátová. „Mají jen svoji pravdu a bůh ví, odkud berou přesvědčení, že jedině oni mají na pravdu patent. Kvůli politice jsou plní nenávisti vůči všem, kdo s nimi nesouhlasí. Jde z nich strach,“ dodala.

Podle starosty Prahy 10 Bohumila Zoufalíka (nezávislý) je útok na kolegyni Haničku Novákovou ze sociální demokracie útokem na svobodu a právo na vlastní názor nás všech. „Povede snad politická nenávist u nás opět k tomu, že budou fyzicky likvidovány ženy a děti?“ 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…