Firma vlastnící nákladový terminál letiště Ruzyně krachuje, majitelé jsou neznámí

16.02.2012 19:59

Nákladový terminál ruzyňského letiště, do něhož před časem novináři z Aktuálně.cz bez jediného problému propašovali věrnou maketu bomby, patří společnosti neznámých majitelů Prague Handling. Ta terminál koupila od státu před pěti lety za téměř tři čtvrtě miliardy korun, v současné době je ale firma v likvidaci a během několika měsíců bude zrušena.

Firma vlastnící nákladový terminál letiště Ruzyně krachuje, majitelé jsou neznámí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vládní speciál

Nákladový terminál je nejvýznamnější strategický objekt, tudy se do letadel nakládají zásilky, které putují do celého světa. Minulý rok reportéři serveru Aktuálně.cz dokázali, že tento prostor není zdaleka tak střežený, jak by se dalo očekávat, když na palubu letadla zvládli úspěšně propašovat věrnou maketu bomby.

„Abychom nevěděli u takovýchto strategických prostor, komu vlastně patří, je nepřijatelné,“ nechal se na podzim slyšet poslanec a bezpečnostní expert Jan Vidím z ODS, který v zápětí spolu s kolegy požádal ministra financí Miroslava Kalouska, aby neznámé vlastníky terminálu vypátral.

Vidím: Vykašlali se na nás

„Nikdo nám dodnes neřekl, kdo terminál vlastní. Ministerští úředníci dělají, jako bychom se jich na to ani neptali. Prostě se na nás prachsprostě vykašlali,“ komentoval pro deník Insider své úspěchy u Kalouska Vidím.

Deník Insider, který na problém upozornil, hovořil pouze s likvidátorem Ladislavem Kolačkovským, který ovšem nebyl nijak sdílný. Odpovědi na klíčové otázky byl ochoten poskytnout jen písemně a po dohodě s majiteli společnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …