Flákači a vymývání mozků českými novináři. Zeman to rozjel tam, kde jsou problémy s Romy

24.11.2016 13:51

Prezident Miloš Zeman neopomněl při své návštěvě Ústeckého kraje ani podiskutovat s občany Štětí. Vyjádřil se nejen k nezaměstnanosti, ale například i k Romům a k českým médiím.

Flákači a vymývání mozků českými novináři. Zeman to rozjel tam, kde jsou problémy s Romy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

„Vysoká nezaměstnanost zde je částečně způsobena i tím, že lidé nechtějí pracovat,“ řekl k problému ve Štětí Zeman. Podle něj by bylo dobré odejmout sociální dávky těm, kteří odmítnou nabídnutou práci. Tím si vysloužil potlesk přítomných. „Važme si lidí práce. A nevažme si flákačů a podvodníků,“ sdělil závěrem svého úvodního slova.

První dotaz směřoval k lidem, kteří Zemana obviňují ze špatné zahraniční politiky. „Nejsem ani agent Ruska, ani agent Číny. Kdyby měli tito lidé pravdu, tak by čínským agentem byla i britská královna, která povozila čínského prezidenta ve zlatém kočáře. Ruským agentem by pak byl i Donald Trump, který chce zlepšit vztahy USA s Ruskem,“ zmínil Zeman. Podle něj je nutné, abychom rozvíjeli obchodní vztahy se všemi silnými ekonomikami. Dodal také, že v současné době jsme již ve válce – a to s islámským terorismem. „Migrační vlna je téměř stejné nebezpečí jako islámský terorismus,“ řekl.

Svěřil se také se svou vizí, kdy by rád směřoval ke skandinávskému modelu sociálního státu. „Tento model vede k nejvyšší konkurenceschopnosti, k nižší míře kriminality, k vysoké životní úrovni a k vysokým daním. Neboť za všechno se musí platit,“ řekl.

A jak by Zeman podpořil rodiny? „Startovacími byty. Když mladá rodina nemá střechu nad hlavou, těžko se vychovává k nějakým hodnotám. Když máte střechu nad hlavou, když dostanete takzvaný malometrážní byt, ale jste tam se svojí rodinou, tak toto už je konkrétní příklad, kdy můžete rozvíjet rodinné hodnoty,“ řekl Zeman.

Anketa

Dovládne Sobotkova vláda do konce volebního období?

hlasovalo: 2063 lidí

Další otázka směřovala k legalizaci marihuany. „Každá měkká droga je předstupeň před tvrdými drogami. Je to jako když sednete na tobogán a začnete sjíždět,“ řekl ve městě, kde je podle informací starosty větší počet narkomanů. „Pokud jde o marihuanu pro lékařské účely – tak já mám nemocný palec, jednou jsem si jej namazal a vůbec mi to nepomohlo,“ řekl.

„Stesky na mladou generaci trvají už dva tisíce let,“ vyjádřil se prezident Zeman k další otázce. Podle něj zhoršení vztahů s mladší generací není žádnou novinkou, na mladou generaci si stěžovali již v antické literatuře. 

„Demokracie znamená, že každý může kritizovat prezidenta. Pouze malý člověk nedokáže uznat svou porážku. Pouze malý člověk se vzteká, když jeho kandidát prohrál. Velký člověk se s porážkou smíří,“ zmínil následně prezident na dotaz, co říká na své odpůrce.

Další dotaz směřoval k Romům a jejich nezaměstnanosti. Podle prezidenta Zemana nelze paušalizovat, neboť zná města, kde jsou Romové zaměstnáni v technických službách a jsou s nimi spokojeni.

Závěrem Zeman pochválil americké voliče, kteří volili navzdory americkým médiím Donalda Trumpa. „Nenechejte si vymývat mozek médii ani zde v České republice,“ uvedl Zeman. Závěrem se podepsal do pamětní knihy, dekoroval městskou zástavu a převzal dary z rukou vedení města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…