Generál Blaško: Jsem pro zavedení trestu smrti. Je hnus, když někdo zneužívá návštěvu prezidenta Číny

11.04.2016 13:45

ROZHOVOR Kdy už konečně otevřeme všichni oči a přestaneme se klanět Bruselu jako všespásnému dokonalému institutu pro patent na rozum? To, co se událo v posledních dnech kolem křesťanských uprchlíků, byl jenom další kamínek do mozaiky jejich naturelu. Vděčnost je pro ně neznámý pojem. Tak se pro Parlamentní listy zamýšlí generálmajor v záloze Hynek Blaško, který byl velitelem Společných sil Armády České republiky. Vyjadřuje se také pro zavedení drakonických trestů jako jsou výprasky a trest smrti.

Generál Blaško: Jsem pro zavedení trestu smrti. Je hnus, když někdo zneužívá návštěvu prezidenta Číny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Generálmajor v záloze Hynek Blaško

Anketa

Myslíte si, že Češi jsou rasisté a xenofobové?

9%
91%
hlasovalo: 9082 lidí

Podle některých se Evropa chová jako rozmarná dáma bez pudu sebezáchovy. Vnímáte to podobně?

Evropa se nechová jako rozmarná dáma, chová se jako dáma stižená stařeckou demencí, která si nepamatuje nic ze svého dětství, mládí, života. Její tělo pokrývají nevzhledné kožní útvary v důsledku zanedbané péče, a pokud se nepostaráme o to, aby se jí rozjasnila tvář a řádně ji nebudeme ošetřovat, na tyto svoje neduhy zemře.

Kurdští bojovníci prý chtěli v některých zemích Evropy předat seznam evropských příslušníků IS, ale byl odmítnut. Nakonec jej získali Američané... Je skutečně pravda, že tomu tak bylo?

V případě, že tomu tak skutečně bylo, se lze domnívat, že ti, kdo seznam odmítli, nechtěli tímto aktem přímo podpořit Kurdy a dráždit jejich odvěkého rivala.

Anketa

Podporujete Andreje Babiše?

60%
40%
hlasovalo: 31165 lidí

Myslíte si, že spolupráce s Tureckem a placení mu či rušení vízové politiky je cestou, jak zmírnit uprchlickou krizi?

Ne, toto určitě není cesta, protože odkrývá prostor k vydírání. Jedinou cestou je vytváření příznivějších podmínek k životu v zemích, kde se lidé necítí bezpečně a situace je nutí řešit své obavy odchodem z vlasti.

Proč se mnohem více nepomáhá Kurdům, kteří jako jediní s Islámským státem (IS) bojují?

Domnívám se, že odpověď souvisí s předcházející otázkou. Kdo si nepřeje podporu pro Kurdy?

Když se podíváme na mapu, IS je už nepatrný, ale území, kde jej do určité míry podporují, zahrnuje významnou část. Velkou úctu má Muslimské bratrstvo, o němž se hovoří jako o matce dalších organizací. Jak se s takovým organickým nepřítelem nejlépe bojuje?

IS má velkou podporu v arabském světě a Muslimské bratrstvo v tom sehrává nezanedbatelnou roli, využívajíc svého vlivu, a to jak náboženského, tak i politického. Existují země, kde toto bratrstvo postavili mimo zákon, například v Egyptě. Bratrstvo je velice radikální a vychází z přesvědčení, že, cituji z Wikipedie, „muslimové tvoří jediný národ spojený islámskou vírou. Tato víceméně sunnitská organizace vystupuje na veřejnosti značně populisticky a předkládá demagogické radikální požadavky. K získání podpory se velice intenzivně zabývá sociálními otázkami. Věří, že Korán a sunna představují dokonalý způsob života a politické organizace. Podle nich má být uzpůsobena i forma státu a veškeré islámské vlády mají být nakonec sjednoceny v chalífát. Bratrstvo se také snaží o sociální spravedlnost, odstranění chudoby a korupce a o politické svobody v rámci islámských pouček. Staví se proti prozápadně orientovaným muslimským národům. Zastává tradičně islámské postoje v ženských a mužských otázkách a klade důraz na mravnost, skromnost a pracovitost“. Tak a teď najděte způsob, jak s tímto nepřítelem bojovat.

Jak by mělo být zacházeno s uprchlíky, které k nám přivážíme v dobré vůli poskytnutí azylu, a oni přesto ujíždí do Německa?

Otázkou je, proč k nám musíme někoho přivážet. Nemusíme nic, jsme svébytný národ a jako takový bychom měli vystupovat. Jak si může někdo v jedenadvacátém století dovolit vyhrožovat druhému, že pokud nesplní jeho podmínky, nebude moci čerpat z fondů a případně mu hrozit izolací? Kdy už konečně otevřeme všichni oči a přestaneme se klanět Bruselu jako všespásnému dokonalému institutu pro patent na rozum? To, co se událo v posledních dnech kolem křesťanských uprchlíků, byl jenom další kamínek do mozaiky jejich naturelu. Vděčnost je pro ně neznámý pojem. Slušné zacházení podle evropských zvyklostí berou za naši slabost a asi to všechno kolem nich bylo „trošku jinak“. Potřebujeme ještě další vysvětlování, aby byla zrušena podpora státu pro nevládní organizace?

Nemyslíte si, že by Česko mělo podobné aktivity omezit?

Myslím si, že by Česko nemělo vůbec podobné aktivity vyvíjet. Daňoví poplatníci přispívají dost na částky plynoucí na pomoc v zemích postižených válečnými hrůzami.

Jak jste vnímal návštěvu čínského prezidenta a kritiku proti ní?

Osobně jsem tuto návštěvu vnímal velice pozitivně a věřím, že bude pro Česko po všech stránkách velkým přínosem. Kritika je dobrá věc, jestliže sleduje cíl vylepšit podmínky, situaci, výsledky práce a tak dále. Pokud ji ale někdo zneužije k prosazení a zviditelnění sama sebe, není to kritika, nýbrž hnus. Navíc to nebyla kritika návštěvy čínského prezidenta, ale očividně kritika počínání pana prezidenta Zemana, který, podle kritiků, ať udělá cokoli, vždy je to špatně a hodno opovržení.

Nestal se pojem „lidská práva“ jakýmsi klackem na země, které chce Západ v každém případě kritizovat? Protože u některých zemí porušování lidských práv nevadí (Saúdská Arábie, Katar) a u jiných ano (Rusko, Čína)?

Vycházejme z premisy – co je dobré pro mě, nutně nemusí být dobré pro druhého. Každý stát má svoje pravidla řešení problematiky lidských práv vycházející z historické zkušenosti, náboženských a jiných zvyklostí, ale tato pravidla se nedají exportovat. Jiný stát, jiné zkušenosti, zvyklosti. Z tohoto důvodu považuji pojem „lidská práva“ opravdu za jakýsi klacek na vzpurné země. To je špatně, protože kdo může tvrdit, že to jeho pojetí termínu je to jediné správné?

Evropská kultura se přehumanizovala a ze své vlastní smutné zkušenosti bych byl pro obnovu drakonických trestů u zvláště zavrženíhodných trestných činů jako je například teror, pohlavní zneužití a vražda zneužitého dítěte, okrádání seniorů a tak dále. Drakonickými tresty míním tresty smrti a výprasky. Úplně slyším řev „humanistů“, co si to ten člověk dovoluje a jak je nutné ho veřejně za jeho názory pranýřovat. Také jsem byl proti, ale jen do chvíle, než mi pedofil zneužil a zavraždil syna. Vůbec jsem netušil, jak to člověka změní.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …