Havlismus je sametový fašismus. ČT tomu slouží! V neděli se bude demonstrovat před budovou televize

05.12.2014 16:24

Lidé chtějí „reklamovat“ Českou televizi. Nebo přinejmenším aspoň skupina občanů, kterým se nelíbí, jak veřejnoprávní ČT poslední dobou informuje. Poslední kapkou prý bylo cenzurování projevu prezidenta Zemana. Podle jednoho z pořadatelů demonstrace Zdeňka Kratochvíla ČT hájí běsnící davy a „sametové fašisty“.

Havlismus je sametový fašismus. ČT tomu slouží! V neděli se bude demonstrovat před budovou televize
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Anketa

Myslíte, že budou do konce roku pokračovat masové protesty proti Zemanovi?

hlasovalo: 28665 lidí

Zdeněk Kratochvíl, který demonstraci za „reklamaci“ ČT organizuje, ParlamentnímListům.cz přiblížil, co se mu na práci televizních redaktorů nelíbí. „Já už delší čas cítím, že to, jak Česká televize informuje o Rusku, není samoúčelné. Skrytým cílem je vsugerovat lidem, že Rusko je nepřítel a říše zla. Smyslem toho všeho je ‚politická příprava mužstva‘, aby neremcalo, až bude spuštěna skutečná válka,“ vysvětluje své negativní dojmy z práce veřejnoprávní televize.

„K uspořádání mě přivedl i můj zážitek z demonstrace na Albertově 17. listopadu. Jestliže tam před pětadvaceti lety demonstrovali lidé za větší svobodu (sám jsem byl jedním z nich), tak nyní jsem tam viděl běsnící fotbalové fanoušky, nebo spíše ještě přesněji ‚sametové fašisty‘. Agrese toho davu byla hrůzná. Signifikantní bylo také to, že ČT řešila, jak se tam dostali i příznivci prezidenta, místo aby jasně pojmenovala fakt, že házení čehokoliv na kohokoliv je nepřípustné,“ rozčílil se Kratochvíl.

To podle Kratochvíla jednoznačně potvrzuje, že důvody, proč tedy lidé v roce 1989 demonstrovali, nedošly naplnění. „My jsme rozhodně nechtěli, abychom se oklikou dostali zpátky do doby, kdy nepřijatelné názory jsou umlčované. Lidé, kteří neříkají, co by měli, jsou okřikováni, označováni za pátou kolonu prezidenta Putina a podobně. Tam jsme se fakt dostat nechtěli. Zfanatizovaní studenti, kteří sotva věděli něco o politice Miloše Zemana, se chovali jak zvířata, a to ještě před prezidenty Německa, Slovenska, Polska a Maďarska. Stačilo málo a dopadlo by to jak na kyjevském Majdanu, měl jsem z toho hrozný pocit, bylo mi fyzicky špatně,“ říká jednoznačně pro ParlamentníListy.cz.

Pravdoláskaři se nezastaví před ničím, tvrdí svolávatel demonstrace

Miloš Zeman se naopak podle něho zachoval nejlépe, jak mohl. „Ukázal svoji statečnost. Vystoupil před lidi a řekl, že se toho davu nebojí. Spousta politiků na jeho místě by utekla. On zareagoval přesně obráceně. Za to si ho skutečně cením. Nejhorší je, že je to pořád pokračování prezidentské kampaně a tyhle akce provokují pořád stejní lidé. To, co se dělo na Albertově, je dílo pražské kavárny, je to dílo pravdoláskařů, kteří se nezastaví před ničím. Nezbývá mi než říct, že havlismus je sametový fašismus. A tomu všemu ČT slouží,“ pokračuje ostře.

Anketa

Proč podle Vás ČT vymazala z projevu prezidenta Zemana negativní zmínku o Bakalovi?

hlasovalo: 26154 lidí

Česká televize se ve svém zpravodajství podle Kratochvíla naprosto zvrhla a manipuluje s českými občany, kteří si lži ještě platí z vlastních kapes. „To je neuvěřitelný paradox. Kdyby to dělala nějaká soukromá televize, je normální, že její majitel má určité zájmy. Ale ČT má přinášet strohé objektivní informace bez komentářů a podsouvání názorů. My nejsme zvědaví na názory jednotlivých redaktorů, kteří navíc jako náhodou všichni myslí stejně, jsou proti Rusku, proti prezidentu Zemanovi, podporují ukrajinské fašisty a havlisty. Ať všem řeknou, v čím zájmu tohle je?“ ptá se Zdeněk Kratochvíl.

„Když se v Praze koná demonstrace proti sankcím na Rusko a přijdou stovky lidí, Českou televizi to nezajímá. Ale když se před Pražským hradem sejde partička dvaceti pravdoláskařů s nějakou obskurní peticí nebo červenými kartami, celý den ve zprávách neposloucháme nic jiného. Jak je to možné? Oni si tu televizi zprivatizovali nebo spíš ukradli. Ukradli ji nám občanům, kteří si ji platíme z vlastních kapes,“ sděluje ParlamentnímListům.cz.

Česká televize by prý měla projít zásadní proměnou

A co s tím? „Máme-li dále platit koncesionářské poplatky, musí veřejnoprávní televize projít nějakou zásadní proměnou, reformou a výraznými personálními změnami a musí se nastavit fungující kontrolní mechanismy. Anebo se vykašleme na poplatky a ať si to hrstka ‚vyvolených‘ z pražské kavárny financuje sama,“ pokračuje pro ParlamentníListy.cz Zdeněk Kratochvíl.

„Hlavními úkoly veřejné služby v oblasti televizního vysílání stanovené zákonem o ČT jsou zejména poskytování objektivních, ověřených, ve svém celku vyvážených a všestranných informací pro svobodné vytváření názorů. Přijdeme jim to důrazně připomenout,“ upřesňuje Zdeněk Kratochvíl s tím, že na akci promluví například režisér a dokumentarista Václav Dvořák, poslanec Jaroslav Foldyna či místopředseda SPO Miloslav Soušek a někteří mediální odborníci. Podle Kratochvíla se jména všech řečníků ještě řeší.

Protestní akce s názvem „Reklamace ČT - chceme zpátky svoji televizi" je svolána na tuto neděli od 14:30 před pražskou centrálou ČT na Kavčích horách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …