Hovno! Tajtrlík a prďola dalajláma. Sobotka už není oblíbencem pražské kavárny. Dusno a smích kolem návštěvy

19.10.2016 7:12

Návštěva dalajlámy v České republice a především jeho přijetí u ministra kultury Daniela Hermana (KDU-ČSL) způsobily poprask. Prezident Miloš Zeman, premiér Bohuslav Sobotka, předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček a předseda Senátu Milan Štěch dokonce vydali prohlášení, v němž se od osobní aktivity Hermana distancovali. A jaké jsou reakce?

Hovno! Tajtrlík a prďola dalajláma. Sobotka už není oblíbencem pražské kavárny. Dusno a smích kolem návštěvy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dalajláma je považován za politického a světského vůdce Tibeťanů

„V mém oblíbeném seriálu Yes minister říkají: ‚Politika je o přežití do příštích voleb, zahraniční politika o přežití do dalšího století,‘“ napsal si následně na svůj twitterový profil Hamáček. Následně se však dočkal kritiky za svůj podpis onoho prohlášení, a tak zareagoval. „My jsme pouze zopakovali oficiální pozici ČR vůči Čínské lidové republice,“ hájil se. 

To však některým uživatelům nestačilo a rýpali dále. Hamáček pak použil slova bývalého ministerského předsedy Velké Británie Davida Camerona. „Mr. Cameron replied: The Chinese Government are aware of our policy on Tibet. We recognise Tibet as part of China...“

Anketa

Vadí vám, že při sestavování krajských rad obchází ostatní strany vítězné hnutí ANO?

82%
18%
hlasovalo: 5787 lidí

„Ano, Mr. Cameron. Ne Cameron s královnou a vedením parlamentu,“ podotýká k tomu však diskutující. I to však Hamáček hájí slovy, že ve Velké Británii se královna ani Speaker of the House of Commons nevyjadřují k zahraniční politice. „Zato u nás nestačí předseda vlády a prezident, musí se připojit i předsedové obou komor,“ uzavřel diskutující. 

V twitterovém vlákně pak nechybí ani reakce novináře Ondřeje Kundry, jenž se Hamáčka zeptal následovně. „Jde z Vaší strany o nutnou a přiměřenou reakci (jde o tu intenzitu) a proč byla třeba?“ Na to už se však odpovědi nedočkal, stejně jako lidé vyzývající Hamáčka z důvodu podpisu dokumentu k rezignaci.

Na pravopisnou chybu v příslušném prohlášení ústavních činitelů pak poukázal novinář Ondřej Fér. Do věty „Jako nejvyšší ústavní činitelé České republiky chceme společně zdůraznit“ se totiž navíc vloudila jedna čárka. 

Návštěvu dalajlámy pak po svém okomentoval i šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl. „A při odchodu z Hradčanského náměstí všichni na protest vůči čínskému komunismu a nadřazování obchodních zájmů nad těmi vyššími povinně odevzdají své iPhony, samsungy a huaweie,“ napsal.

„Lidi maj po čertech krátkou paměť,“ napsal pak k návštěvě dalajlámy protiislámský aktivista Martin Konvička, jenž jej nazval tajtrlíkem. „A hned se dozvídám, že se to nesmí a že žádný buddhistický láma by nikdy nekritizoval jeho náboženství, dokonce ani to islámské ne. A tak se musím ohradit. Buddhismus má více učitelů (a dalajláma, nakolik je mi známo, NENÍ něco jako papež) – a jedním z těch učitelů je Ole Nydahl, původem Dán, o kterém jsem dokonce kdysi napsal ‚islámofoba dne‘,“ zmínil Konvička s odkazem na 10 let starý text Oleho Nydahla, jenž si nebere servítky. „Holt Osvícený. Což se o dalajlámovi fakt říct nedá, ten je jen Podmazaný,“ uzavřel.

Nydahlův text najdete ZDE.

Protiislámský aktivista Artur Fišer se pak na svém facebookovém profilu rozlítil. „Dalajláma utíká před komunisty, ale je sám komunista a s komunisty se setkává. Dalajláma jako reinkarnace předchozích lámů – buddhistů musí vědět, jak muslimové vraždili buddhisty a vyháněli je z Afghánistánu, Pákistánu, Bangladéše, Indie, Malediv, Myanmaru, Thajska. Tenhle prďola nám ale říká, že si máme na islám zvyknout. Hanba ti, dalajlámo,“ uzavřel. 

Na článek s titulkem ,,Dalajláma varuje před izolací: Islám se vám nemusí líbit, ale musíte se s ním naučit žít“ ostatně reagovala i advokátka a aktivistka Klára Samková: ,,HOVNO! NEMUSÍME! Naučte se žít s Čínou!“

A co si o všem myslí europoslanec Jan Zahradil (ODS)? Ten pouze lakonicky zkonstatoval, že si všiml, že premiér Bohuslav Sobotka už není ikonou pražské kavárny. „Stačila k tomu jedna návštěva dalajlámy. Mirku (Kalousku), neschovávej se,“ zareagoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …