Kandidát do europarlamentu chce uzákonit sterilizaci žen. Tady je vážná dohra

20.04.2014 15:05

Strana Aktiv nezávislých občanů (ANeO) vyzvala svého člena Lukáše Kohouta, aby rezignoval na funkci místopředsedy strany i na pozici kandidáta do Evropského parlamentu. Ten však jakoukoliv výzvu k rezignaci odmítá.

Kandidát do europarlamentu chce uzákonit sterilizaci žen. Tady je vážná dohra
Foto: Lukáš Kohout - profil
Popisek: Lukáš Kohout

Výzvu k odstoupení vyvolaly Kohoutovy výroky v článku „Klidně bych zavedl v zákoně i sterilizaci“, který zveřejnil na svém profilu na ParlamentníchListech.cz. Kritizuje v něm snahu zavést porodné na druhé dítě a navrhuje, aby se některým rodinám v plození dětí zabránilo. „Osobně si myslím, že některým rodinám by se mělo v plození dětí spíše zabraňovat. A tím mám na mysli sterilizaci či nějaké zákazy. Sterilizace by mohla být hrazena i z veřejného zdravotního pojištění,“ píše v něm například.

Reakce strany ANeO na sebe nenechala dlouho čekat, už v neděli odpoledne redakci ParlamentníchListů.cz zaslala výzvu k rezignaci Kohouta na post místopředsedy strany i k odstoupení z kandidátky do Evropského parlamentu. „Jeho výroky o sterilizaci žen jsou natolik šílené, že nelze takové názory akceptovat. Lukáš Kohout by měl ihned vyvodit osobní zodpovědnost a neprodleně rezignovat na své funkce,“ vzkázala mu strana.

Výzva k rezignaci

Členové a kandidáti Aktivu nezávislých občanů žádají Lukáše Kohouta, aby neprodleně rezignoval na funkci místopředsedy strany, ale i na pozici kandidáta do Evropského parlamentu. Jeho výroky o sterilizaci žen jsou natolik „šílené", že nelze takové názory akceptovat. Lukáš Kohout by měl ihned vyvodit osobní zodpovědnost a neprodleně rezignovat na své funkce.

Jeho komentář k uvedenému tématu je vracení ČR do dob tvrdého komunismu a takové praktiky strana ANeO plně odsuzuje.

Členové Aktivu nezávislých občanů a kandidáti do EP.
V Praze, dne 20. dubna 2014

Výzvy k rezignaci jako z roku 1948

Kohout ale rezignovat odmítá. Uvedl to ve svém prohlášení, které následně zaslal ParlamentnímListům.cz. Na svém článku prý trvá, protože na něm nic špatného nevidí. „Jako kandidát do Evropského parlamentu jsem přesvědčený, že zvýšení porodného povede k navyšování počtu nepřizpůsobivých osob. Za vlády ODS se porodnost u těchto osob zásadně snížila, neboť byl ukončen byznys na dětech,“ brání se a dodává, že se jedná o mediální lynč na jeho osobu.

„Odmítám výzvy k rezignaci učiněné prostřednictvím tisku. Takto se vytvářely rezignace v únoru 1948. V případě, že k rezignaci budu vyzván celou členskou základnou, tak jsem ochoten k uklidnění situace rezignovat na stranické funkce, ale i kandidáta do Evropského parlamentu,“ uzavírá Kohout.

Reakce Lukáše Kohouta na výzvu k rezignaci

Odmítám zásadně mediální lynč, který vyvolal můj článek o sterilizaci žen. Na svém článku trvám a nevidím na něm nic špatného. Jako kandidát do EP jsem přesvědčený, že zvýšení porodného povede k navyšování nepřizpůsobivých osob. Za vlády ODS se porodnost u těchto osob zásadně snížila, neboť byl ukončen byznys na dětech.

Odmítám výzvy k rezignaci učiněné prostřednictvím tisku. Takto se vytvářely rezignace v únoru 1948. V případě, že k rezignaci budu vyzván celou členskou základnou, tak jsem ochoten k uklidnění situace rezignovat na stranické funkce, ale i kandidáta do EP.

Lukáš Kohout,

místopředseda ANeO, kandidát do EP

Falešný asistent i protiromský vůdce

Kohout nechvalně proslul v roce 2002, když se vydával za vedoucího kanceláře a mluvčího předsedy Valného shromáždění OSN Jana Kavana a na zfalšované objednávky vystavené jménem sněmovny cestoval letadlem po celém světě. Po jeho odhalení a vypuknutí skandálu se objevily spekulace, že jeho motivací bylo Kavana zdiskreditovat.

To ale není jediný Kohoutův známý podvod. Při koaličních rozhovorech v roce 2002 se představoval jako asistent Hany Marvanové, pražského zastupitele Hvížďaly nebo klubu Unie svobody. Politikům zase tvrdil, že je novinářem. Byl také přistižen, jak jezdil s modrým výstražným majákem a policistům tvrdil, že veze ministra, či parkoval se zneužitou kartou Ministerstva zahraničních věcí lidoveckého politika Cyrila Svobody.

V roce 2011 působil Kohout jako předseda Mladých sociálních demokratů ve Varnsdorfu a stal se vůdčí postavou tamějšího protiromského hnutí. Ve volbách do Evropského parlamentu kandiduje na 3. místě kandidátky strany Aktiv nezávislých občanů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …