Kvůli Nagyové vyslechnou další lidi. Asistentku a možná i Kubu

04.08.2013 19:46

Do kauzy okolo Jany Nagyové přibudou další vyslechnutí, příští týden by to měli být tři lidé. Jednou z nich je asistentka bývalé pravé ruky Petra Nečase Eva Štánská, dále by mělo jít o rozvědčíka z Vojenského zpravodajství a možná i úřadujícího předsedu ODS Martina Kubu.

Kvůli Nagyové vyslechnou další lidi. Asistentku a možná i Kubu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nagyová

V úterý by měl na policii dorazit jako první „nevyslechnutý svědek z minulého týdne“, podle serveru Lidovky.cz by zřejmě mělo jít o úřadujícího předsedu ODS Martina Kubu. Ten měl vypovídat již minulý týden, jeho právní zástupkyně však byla zaneprázdněná.

Kuba by měl vypovídat o části kauzy, která se týká trojice exposlanců ODS. Výslechu se prý nebrání, označil ho za „občanskou povinnost“. Policisté se ho budou zřejmě ptát na vyjednávání uvnitř strany a celkově řízení strany.

Ve čtvrtek dojde na Evu Štánskou, asistentku Jany Nagyové. Ta měla vědět o přezdívkách, jaké Nagyová dávala zpravodajcům. Také údajně předávala své šéfce flash disky se záznamy, které byly pořízeny ze sledování exmanželky Nečase. Třetím vyslechnutým pak bude neznámý rozvědčík z Vojenského zpravodajství.

Následující týden by mělo pokračovat vyšetřování části kauzy, která souvisí s pražskými lobbisty. Naposledy prý policie vyslýchala Romana Janouška a opakovaně prohledala jeho dům a kancelář.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …