Moderátor Čech: Čechům vládne mafie. S požehnáním politiků

27.09.2012 19:45

Herec a moderátor Vladimír Čech se sice již dennodenně neobjevuje na televizních obrazovkách, ani nepůsobí v politice. To mu však nebrání věci veřejné bedlivě sledovat. Je jimi zděšen.

Moderátor Čech: Čechům vládne mafie. S požehnáním politiků
Foto: mestskadivadlaprazska.cz
Popisek: Moderátor Vladimír Čech

Vladimír Čech patřil ještě před několika lety k nejpopulárnějším tvářím českého šoubyznysu. Poté, co přestal s moderováním pořadu Chcete být milionářem? se ale - alespoň mediálně - stáhl do ústraní.

Protože se v minulosti angažoval i politicky (v komunálních volbách kandidoval za Sdružení nezávislých kandidátů), důkladně sleduje dění na politické scéně i dnes. A je zděšen. Zejména mu vadí laxní přístup státu k důchodcům a zdravotně postiženým.

Němečtí důchodci cestují po světě. Čeští přežívají

"Vůbec se o ně nestará, vše na ně hází, třeba v porovnání s Německem nebo Japonskem, kde jsou důchodci spokojení, cestují kolem světa a podobně, to je nesrovnatelné," řekl ParlamentnímListům.cz moderátor. Ten prý zná i důvod nuzných poměrů českých penzistů a dalších, sociálně znevýhodněných osob.

Svět není černobílý

"Všichni tady kradou. Ti největší zločinci by se měli postavit před soud, kdyby byli potrestáni, byla by i spousta peněz na důchody a další potřebné výdaje," dodává Čech. V této zemi totiž v současnosti "s požehnáním politiků vládnou a řádí mafiáni."

Protože však Čech sám v politice působil, ví, že svět není černobílý. "Všechny neházím do stejného pytle. Protože jsem v politice byl, nemám pocit, že ji může dělat každý tak, jak se to řeší po hospodách," uvedl pro redakci s tím, že jde o náročnou a zodpovědnou práci. Při jejím výkonu však mnozí zneužívají svých pravomocí.

"V České republice to vypadá, že jsou politici ovládáni mafiány. Politici z toho ale samozřejmě také něco mají," vysvětluje Čech a jako příklad uvádí právě aktuální metanolovou aféru. 

Z mafiánů politici

"Vědělo se o tom strašně dlouho dopředu, s alkoholem se kšeftovalo třeba v Českém Těšíně, kde jsem bydlel. Tam se různí mafiáni živili různými kšefrty ve velkém, dnes jsou z nich významní regionální politici," upozorňuje moderátor.

Ten má na ozdravení českých financí jednoduchý recept. "Kdyby se přestalo krást, byli bychom bohatý stát. Je vidět, že jsme i tak, když tyhle krádeže uneseme," říká Čech.

Vladimír Čech je český herec, moderátor a bývalý politik, syn moderátorky Hedy Čechové a herce Vladimíra Čecha. Vystudoval pražskou DAMU, obor herectví a následně hrál v Divadle Petra Bezruče v Ostravě, ve Slezském divadle v Opavě, Státním divadle Ostrava, v divadle Českém Těšíně, Státním divadle Oldřicha Stibora v Olomouci (dnes Moravské divadlo) nebo ve Východočeském divadle v Pardubicích.

V letech 1990–1992 působil jako poslanec České národní rady. Mezitím hostoval v pražském Činoherním klubu, pak hrál v Činoherním studiu v Ústí nad Labem, pražském Divadle Rokoko a Středočeském divadle Kladno. Od roku 1999 byl hercem na volné noze, v současnosti je členem souboru Městských divadel pražských.

Do povědomí široké veřejnosti se dostal především jako moderátor soutěže Chcete být milionářem?, kde působil až do září roku 2003. Do roku 2005 moderoval T-Mobile Renta, v současné době se pravidelně objevuje v rádiu Blaník v povídání S Čechem po Čechách a od května 2010 uvádí na Českém rozhlasu Pardubice pořad Pardubická ohlédnutí. V roce 2008 pro Českou televizii natočil dokumentární seriál Na vrcholky hor s Vladimírem Čechem; s ČT spolupracuje také jako moderátor pořadu pro seniory Barvy života.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…