Návrat Miroslava Sládka: Máme to potvrzeno. Zároveň jsme ale zjistili, že...

19.04.2016 14:05

O víkendu se sešla na námluvách v Brně zajímavá sestava. Miroslav Sládek s vedením Patriotů – Jiřím Vítkem a Jiřím Janečkem – a Petrem Hannigem, předsedou Strany zdravého rozumu. „Jednáme. Je to na dobré cestě. Myslím, že najdeme nějakou formu spolupráce ke krajským volbám,“ prozradil ParlamentnímListům.cz Jiří Janeček. Ne všichni Patrioti jsou z toho nadšení. „Nelíbí se mi to. Některé Sládkovo vystupování bylo vždycky za hranou,“ uvedl jeden z nich, který si nepřál uvést své jméno.

Návrat Miroslava Sládka: Máme to potvrzeno. Zároveň jsme ale zjistili, že...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Sládek

Anketa

Kterého intelektuála máte nejraději? (Obnovené hlasování, spuštěno 19.4.)

hlasovalo: 6960 lidí

Je to na dobré cestě

Schůzku – o které jako první informoval server E15 – potvrdil i Jiří Janeček, nyní místopředseda Patriotů České republiky. „Jednáme. Je to na dobré cestě. Myslím, že najdeme nějakou formu spolupráce ke krajským volbám.“ Vysvětlil ParlamentnímListům.cz i důvody, proč se rozhodli jít se Sládkem do koalice. „On už před dvaceti lety říkal to, co politici říkají dnes. Je kontinuální. Má jasný názor, co se týče imigrantů. Ukazuje se, že jeho názory jsou pravdivé. Nevidím v tom žádný problém.“

Euroskeptická část politické scény je neuvěřitelně rozdrobená

Jiří Janeček prošel ODS, za níž byl i poslancem. Poté založil a předsedoval Občanské konzervativní straně. Ta se podle údajů na Wikipedii sloučila s Patrioty. Janeček však upozorňuje, že to není pravda. „Jsem sice prointegrační, podporuji vytvoření silného bloku. Jiné politické strany však nepřemýšlí stejně. Z Občanské konzervativní strany jsem odešel s tím, že se to sloučí, což se nakonec nestalo a fungují dál,“ prozradil. „Je to škoda, protože euroskeptická část naší politické scény je neuvěřitelně rozdrobená. Snažil jsem se jako jeden z prvních ukázat nějakou integrační cestu. Nabízeli jsme to všude možně, nakonec se do toho zapojily jen některé strany. V tuto chvíli to vypadá na koalici s republikány a Stranou zdravého rozumu a různými hnutími lokálního významu v regionech,“ ozřejmil.

Dohodu prosazuje Jiří Janeček

Spolupráci se Sládkem podle dobře informovaného zdroje od Patriotů prosazoval právě Jiří Janeček. „Vloudil se do přízně našeho předsedy Jiřího Vítka, který měl vysoký morální kredit. Jako záchranář, hasič, nositel vyznamenání za záchranu lidských životů. Janeček se skrz jeho kredit snaží působit v politice i nadále. Toho Sládka vymysleli taky,“ upozorňuje s tím, že značné části strany se toto spojenectví nelíbí. „Bylo sice nějaké hlasování, které se zmanipulovalo. Řeklo se, že s tím předsednictvo souhlasí. S tím, že se Sládek s námi spojí do volební koalice před krajskými volbami celorepublikově. Sládek bude lídrem na Moravě, zatímco jeho lidé z obnovených republikánů budou v Čechách až ti druzí. Za nás je na Moravě náš místopředseda Leoš Prokeš, který s tím souhlasí. Protože podle něj má Sládek stále dost voličů,“ vysvětluje.

Sládkovo vystupování je za hranou

„Mně se Miroslav Sládek nelíbí. Některé jeho vystupování bylo vždycky za hranou. Ačkoliv mám blízko k vlastenectví, tak nemám blízko k nějakému poloneonacismu. Když si s ním povídáte patnáct minut a věří vám, tak zjistíte, že je to stále ten Sládek-nácek. A nelíbí se to nejenom mně,“ prozradil ParlamentnímListům.cz. 

Patrioti České republiky se profilují jako vlastenecká strana. Jsou kritičtí k Evropské unii, zvláště v poslední době v souvislosti s migrační krizí. V programu mají pravicové prvky. Vznikli na základech lokální Volby pro Prahu.  

Co ,,vysílají" obnovení republikáni:

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Oldřich Szaban

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …