Nevpouští do klubu Ukrajince. „Rvačky, ničení podniku. Každý víkend.“

12.12.2023 16:40 | Kauza

Nevpouštíme občany Ukrajiny, napsal na sociální sítě podnik IMC Music Club, který sídlí v České Skalici na Náchodsku. ParlamentníListy.cz kontaktovaly vedení diskotéky a nočního klubu a dotázaly se na podrobnosti. Úmysl nevpouštět hosty ukrajinské národnosti dle získaného vyjádření platí – navzdory nasazeným bezpečnostním opatřením prý způsobovali každý týden rvačky a ničení podniku.

Nevpouští do klubu Ukrajince. „Rvačky, ničení podniku. Každý víkend.“
Foto: IMC Music Club
Popisek: Prostředí IMC Music Clubu

Na sociálních sítích se objevila zpráva, že IMC Music Club vykázal ze svých prostor ukrajinské občany. Záhy však tento vzkaz nebylo možné najít, z profilu klubu zmizel. Zůstalo jen krátké video, které uvádí, že občany z Ukrajiny klub nadále pouštět nebude. 

Vedení klubu, konkrétně provozní manažer Jozef Burtnyk, ParlamentnímListům.cz sdělil, že jeho zkušenosti s ukrajinskými občany jsou „velice špatné“.

Anketa

Považujete Tomáše Halíka za morální autoritu?

hlasovalo: 39912 lidí
 
„Ze začátku jsme se snažili omezit vstup pouze osobám, o kterých jsme z minulosti věděli, že vyvolávají konflikty. Bohužel i nadále docházelo mezi Ukrajinci k pravidelným rvačkám a k ničení podniku. Tohle celé došlo až do fáze, kdy se k nám čeští občané i přes posílenou ochrannou službu začali bát chodit. A proto jsme nuceni učinit tyto preventivní kroky,“ sdělil Burtnyk. Preventivním krokem se myslí nevpouštění ukrajinských občanů do klubu.
 
„Zprvu si musíme říct, že jsme diskotéka, noční klub. Nejsme podnik, který by navštěvovaly maminky s dětmi. A tak naše negativní zkušenosti jsou spíše s ukrajinskými muži ve věkovém rozmezí 20 až 35 let,“ zdůrazňuje. Obdobnými incidenty z jiných částí České republiky se IMC Music Club ovlivnit nenechal.
 
„Rozhodnutí padlo hlavně na základě vlastních zkušeností. Bohužel jsme byli nuceni už jeden klub uzavřít. Zde jsme chtěli vybudovat podnik hlavně pro místní obyvatele a už nechceme, aby nastala stejná situace jako v Náchodě, ke které je zde již nakročeno. Chceme, aby se k nám lidé chodili bavit a aby se nebáli. On se totiž chová jinak člověk, který zde roky žije – a jinak se chová někdo, kdo je tady jen na ‚přechodnou‘ dobu,“ podotýká Burtnyk.
 
Je si vědom toho, že klub nyní může být „v neoblibě‘ u Ukrajinců i u jiných občanů. „Ale jak jsme již psali, nejedná se o nějaký unáhlený závěr. Snažili jsme se najít nějakou rozumnou cestu. Nejprve jsme zamezili vstup problémovým lidem. Zde bychom rádi podotkli, že se jednalo nejen o Ukrajince, ale i o známé problémové jedince. Poté jsme snížili maximální počet vpouštěných osob, zvýšili ostrahu, ale bohužel nebyl jediný víkend, že by se neřešila nějaká potyčka,“ sdělil.
 
Na facebookové oznámení o opatřeních týkajících se hostů z Ukrajiny má převážně kladné ohlasy. „Od místních obyvatel dokonce jen kladné. Ano, s negativními názory jsme se samozřejmě už taky setkali, ale většinou to je od lidí přes půlku republiky, kteří náš problém nechápou. Padla už i otázka, proč byl příspěvek z našeho profilu odstraněn; ale je to tím, že byl nahlášen a Facebook nám ho zablokoval,“ uzavřel.
 
„Aréna smrti“ v Plzni

Začátkem prosince hlásila potíže obdobného druhu Plzeň. V hudebním klubu Aréna mělo dojít k napadení hosta, Ukrajince, jež skončilo smrtí. Podle svědků se mělo napadení účastnit kolem deseti jeho krajanů. Jak píše server Krimi-Plzen.cz, vinu se podařilo prokázat čtyřem z nich. 

„Poškozený upadl do bezvědomí, na místo se dostavila zdravotnická záchranná služba, která prováděla resuscitaci s následným převozem do nemocnice, kde poškozený zemřel. Z důvodu většího množství osob a k udržení veřejného pořádku bylo na místo vysláno několik policejních hlídek. Plzeňští a krajští kriminalisté prováděli rozsáhlé prověřování. Ohledali místo činu a zajistili kriminalistické stopy a výpovědi osob. Byly zadrženy podezřelé osoby,“ zaznívá mimo jiné ve zprávě od policie.

K 1. říjnu 2023 bylo v Česku téměř 360 tisíc ukrajinských uprchlíků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajinci

Informace pro ukrajinské občany na území ČR v návaznosti na ruskou agresi na Ukrajině na leznete na oficiálních stránkách MV ČR. MV ČR také pro tento účel zřídilo samostatný portál. Základní informace o ukrajinské diaspoře v České republice naleznete na těchto stránkách.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Karel Šebesta

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

To bordel teprve začne až "fronťáci" se rozlezou po Evropě, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseanaboca , 12.12.2023 17:05:39

|  18 |  0

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…