Nová fakta v kauze Rath: Peníze může mít ukryté v zahraničí

02.08.2013 22:10

V kauze vazebně stíhaného Davida Ratha se objevily konečně důvody, proč ho soud drží už čtrnáct měsíců ve vazbě a odmítá pokračovat v jeho stíhání na svobodě. Soudci se totiž domnívají, že si poslanec ukryl část majetku v zahraničí a mohl by tam utéct, informovala televize Nova.

Nová fakta v kauze Rath: Peníze může mít ukryté v zahraničí
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Z celkem jedenácti obviněných ve zmíněné kauze je již osm na svobodě. Ve vazbě zůstává pouze David Rath, Kateřina Pancová a Petr Kott, tedy nejvíce sledovaná trojice.

Zbylí obvinění, včetně představitelů stavebních firem, které měly podezřelé zakázky získat i ze zainteresovaných zdravotnických firem, jsou totiž stíháni na svobodě.

O stejnou možnost se přitom Rath opakovaně snažil. Soud však všechny jeho pokusy vždy zamítl. Nestačil mu totiž Rathův slib, záruka řady osobností ani nabídka peněžité záruky.

Policie má totiž od počátku obavu, že by se Rath pokusil o útěk. A ze soudních rozhodnutí lze také vyčíst, proč tomu tak je, informuje TV Nova.

Policistům se totiž nepodařilo nalézt všechny peníze, které měl Rath trestnou činností získat, a domnívají se, že si je mohl exhejtman ukrýt někde v zahraničí.

Před soudem by měl David Rath stanout již za pět dní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …