Odborář Dufek tepe do svých kolegů: Jde vám jen o vlastní blaho

11.12.2012 19:46

Mezi odboráři to, zdá se, začíná vřít. Šéf Asociace samostatných odborů, Bohumír Dufek, je výrazně nespokojen s činností svých kolegů. Těm prý nejde o lidi, ale pouze o vlastní prospěch a blaho.

Odborář Dufek tepe do svých kolegů: Jde vám jen o vlastní blaho
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odborář Bohumír Dufek

Ač se vláda premiéra Petra Nečase (ODS) potýkala už s řadou korupčních i jiných skandálů a osoba ministra se alespoň jednou změnila téměř u všech resortů, kabinet se stále drží u pomyslného kormidla. To pálí třeba šéfa Asociace samostatných odborů, Bohumila Dufka. Ve svém úterním prohlášení výrazně odsoudil "liknavý a zbabělý přístup odborových svazů sdružených v ČMKOS".

Jde jim jen o ně

Práce odborových organizací sdružených v ČMKOS podle něho nahrává zmrzačené vládní koalici. "Předsedové těchto svazů jsou dobře upíchnuti v různých představenstvech a dozorčích radách a maji na srdci jen svoje blaho," píše Dufek.

Ten pro ParlamentníListy.cz potvrdil, že jej rozčiluje, jak se představitelé ČMKOS chovají. Plánuje tak schůzku s jejím šéfem, Jaroslavem Zavadilem. A co by považoval za úspěch setkání? "Kdybychom naplánovali nátlakové akce, které by vedly ke změně postoje vlády," řekl ParlamentnímListům.cz s tím, že si nepřeje, aby kruté vládní jednání odnášeli občané. Má na mysli zejména plošné zdražování - vody, elektřiny, plynu či potravin.

A právě těmto vládním záměrům podle Dufka nahrávají odboráři. "Nelíbí se nám, co představitelé ČMKOS dělají. Dělají vše pro to, aby tato vláda vydržela co nejdéle," uzavřel Dufek s tím, že je zvědavý, co přinese předvánoční jednání tripartity. 

Začněte u sebe

Šéf odborového svazu KOVO, který je v ČMKOS také sdružen, Josef Středula, ale s Dufkem nesouhlasí."Pokud si pan Dufek myslí, že má pravdu a ČMKOS je ve svém přístupu liknavá, měl by si udělat pořádek především u sebe," uvedl na adresu Asociace samostatných odborů Středula, který se považuje za "hrdého člena" ČMKOS.

"Jestliže o liknavosti mluví nějaký Dufek z Asociace samostatných odborů, nic to neznamená," dodal pro redakci Středula s tím, že členové ČMKOS rozhodně vládě nijak nenahrávají. Ostatně, desetitisícové účasti na jí organizovaných demonstracíh jsou toho důkazem. 

Tripartita se sejde už příští týden. Případné radikální změny či protesty ale do Vánoc podle Dufka čekat nemáme. Pokud k nim dojde, pak až v novém roce.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE  .

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …