Odstavený Kasl si otevřel pusu na Kleslovou. A toto o něm prohlásila ona

01.06.2014 14:04

Bývalý pražský primátor z doby vlády ODS nad Prahou Jan Kasl nepovede do podzimních komunálních voleb kandidátku hnutí ANO. Předsedkyně jeho pražské organizace Radmila Kleslová považuje toto rozhodnutí za logické vyústění toho, že uvažovaný lídr svými vyjádřeními pro média hnutí, za které měl kandidovat, velmi škodil.

Odstavený Kasl si otevřel pusu na Kleslovou. A toto o něm prohlásila ona
Foto: jankasl.cz
Popisek: Exprimátor Jan Kasl

Avizovaný lídr Jan Kasl kandidátku hnutí ANO do komunálních voleb v Praze nepovede. Usneslo se na tom předsednictvo hnutí, které zároveň nedoporučilo pražské organizaci ANO, aby nasadilo svoji šéfku Radmilu Kleslovou. S ní měl bývalý pražský primátor z let 1998 až 2002 a člen ODS z let 1991 až 2002 trvalé spory. Poté, co mu šéf hnutí ANO Andrej Babiš sdělil, že předsednictvo rozhodlo, že na kandidátce nebude on ani jeho rivalka, nešetřil Jan Kasl silnými výrazy.

Pro server Echo24.cz se vyjádřil, že je to pro něj vysvobození a že nechce být v partě lidí, kteří byli jednak rozvědčíci a nyní sedí v koalici Tomáše Hrdličky na Praze 10. „Viděl jsem pro Prahu šanci na změnu, ale to se nestane. ANO stará chapadla nepřetrhá. Tam je to spolčení neschopných se všehoschopnou. Já jsem se setkal se strukturou v hnutí ANO, a ta mě vyléčila z toho mého přesvědčení, že věci jdou dělat jinak,“ útočil Jan Kasl opakovaně na předsedkyni pražské organizace ANO a zástupkyni starosty Prahy 10 Radmilu Kleslovou.

Kasl svými vyjádřeními škodil hnutí ANO

 „Rozhodnutí předsednictva je logickým vyústěním toho, jak si pan architekt počínal, jak svými vyjádřeními do médií hnutí ANO velmi škodil. Jeho mnohá vyjádření jsou mimo rámec, nemá cenu k nim cokoli říkat,“ uvádí pro ParlamentníListy.cz Radmila Kleslová, pro niž bylo nepřijatelné, že Jan Kasl si chtěl najmenovat pražskou kandidátku pro komunální volby zcela sám bez spolupráce s vedením pražské organizace, s nímž vůbec nekomunikoval.

Přitom prý nešlo o to, že by členové hnutí ANO nechtěli mít na kandidátce nestraníky. „Je úplně logické, že kandidátku musí schvalovat sněm. Proto se všichni členové organizace musí s tou kandidátkou ztotožnit a jsou připraveni na ní přivítat odborníky. Není to tak, že by je tam nechtěli, ale chtějí si sami rozhodnout, koho za osobnost považují,“ vysvětluje předsedkyně pražské organizace ANO.

Pražská šéfka svého místa na kandidátce nelituje

„Vůči vyjádření pana Kasla jsem byla po celou dobu velice zdrženlivá, stejně jako předsedové jednotlivých pražských organizací,“ konstatuje pro ParlamentníListy.cz Radmila Kleslová s tím, že na rozdíl od exprimátora Jana Kasla necítila potřebu řešit spory na veřejnosti. „Pan architekt vedení hnutí ANO i pražské organizace neustále něco vzkazoval přes média. Naopak předsedové pražských organizací byli disciplinovaní a prokázali, že si věci v hnutí řešíme uvnitř mezi sebou,“ poznamenává šéfka pražského hnutí ANO.

Sama však na spory s Janem Kaslem doplatila tím, že se na pražské kandidátce hnutí ANO neobjeví zřejmě ani ona. „Já jsem od začátku na dotazy z médií, jestli budu na kandidátce, jestli budu první, druhá, vždy odpovídala, že budu na té kandidátce tam, kam mě hnutí postaví. A jestli budu první, poslední nebo na té kandidátce nebudu vůbec, to je věc hnutí. Takže já se tím poškozena vůbec necítím. Já budu tam, kde mě hnutí bude potřebovat,“ dodává Radmila Kleslová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…