Petr Hájek připravuje s klausovci protihavlistickou sametovou kontrarevoluci

19.11.2012 9:03

JINÝMA OČIMA Konzervativnímu prezidentu Václavu Klausovi blízká euroskeptická Akce D.O.S.T. uspořádala 17. listopadu u příležitosti 5. výročí Manifestu D.O.S.T. slavnostní setkání v divadle Ta Fantastika, při němž proběhlo i autorské čtení nové knihy Petra Hájka Smrt v sametu a následná diskuse.

Petr Hájek připravuje s klausovci protihavlistickou sametovou kontrarevoluci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hájek s Michalem Semínem na akci D.O.S.T.

Předseda Akce D.O.S.T. Michal Semín na úvod řekl, že proti původním skromným očekáváním jsou pro něj výsledky a ohlasy na činnost Akce D.O.S.T. příjemným překvapením. „Plány první pětiletky byly splněny a dokonce překročeny,“ smál se.

Podrthl, že Akce D.O.S.T. sjednocuje rozdílné skupiny, jejichž společným základem je ale obrana občanských svobod, národní suverenity a tradičních a křesťanských hodnot českého národa.

Bojí se nás. My se jich nebojme

Zmínil též i mediální lynč bývalého předsedy Akce D.O.S.T. Ladislava Bátory, který pracoval za Josefa Dobeše na Ministerstvu školství. Podle Semína média přispěla k existenční likvidaci Bátory.

„O tom, že se nás bojí, svědčí stovky výroků a mediálních plivanců,“ zdůraznil Semín. „Budeme naše odpůrce ještě dlouho strašit. Buďme svorni a nebojme se jich. Skutečná pravda a láska již totiž zvítězila,“ vzkázal Semín havlistům a dalším levicovým sociálním inženýrům. 

Potom již přišel čas na autorské čtení Hájkovy knihy Smrt v sametu. Jednotlivé ukázky knihy, které četl sám autor, byly prokládány písněmi Tomáše Hameta. Aby dostal písničkář publikum do atmosféry knihy, zahrál na úvod píseň o čtyřech jezdcích z Apokalypsy.

Nic 17. listopadu neprasklo

„Pochválen buď Pán Ježíš Kristus,“ pozdravil diváky Klausův vicekancléř. „Až na věky,“ odpovědělo mu publikum. Na úvod řekl, že v listopadové době se říkalo, „že už to prasklo“, tedy nadvláda totality a nesvobody. S postupem času si prý Hájek uvědomil, „že to neprasklo“. Paradoxem toho je, že tu stále relativně svobodně hovoříme a relativně svobodně žijeme. Smyčka nové totality škrtící občanské svobody se ale stále více utahuje.

„D.O.S.T. se za dobu své existence přiblížil k prezidentu Klausovi a prezident Klaus k D.O.S.T.u, protože jejich hodnoty se dost prolínají,“ řekl Hájek a dodal, že je velkou otázkou, jak bude organizace fungovat v mediální sféře v době, až Klaus nebude prezident, neboť realita je utvářena médii. Též řekl, že Akce D.O.S.T. je dnes udergroundem a období, do kterého přicházíme, bude těžké.

Pak již Hájek četl několik úryvků ze své knihy. V prvním se hovořilo o tom, jakým způsobem média fungují a jak se šíří mediální manipulace, dále o spojení Václava Havla s komunisty z roku 1968 a že přesto, že byl proti jedné odnoži bolševismu, nestál proti sociálnímu inženýrství a totalitarismu jako takovému. V dalších ukázkách se hovořilo o možných civilizačních poruchách, které může způsobit blackout, které by Apokalypse předcházely.

Média mají neukojitelnou touhu plivat a ničit

Pak přišel prostor pro otázky z publika. Hájek zdůraznil, že nikdo není imunní proti působení médií, ani reklamy. A to ani v případě, že by je nesledoval. Působí na něj totiž jeho okolí, rodina a přátelé, kteří média sledují.

Přišel dotaz, kdo stojí za oním mediálním a politickým spiknutím. „Je to ten, co je na obálce mé knihy,“ odpověděl Hájek. Na obálce Smrti v sametu je had – Satan.

V souvislosti s jeho knihou, se Hájek posmíval médiím, že se nakonec neudržela a o jeho knížce informovala. „Mnohem lepší taktikou by bylo, kdyby média mlčela. Myslel jsem si, že po publikaci Smrti ve středu se už poučili, ale ta neukojitelná touha plivat, rozbíjet a ničit je prostě větší,“ smál se Hájek.

Služebník Satana Havel na Slovensku ano, Fórum 2000 ne

Jedna z tazatelek z publika také řekla zajímavou příhodu. Byla na Foru 2000, které založil Václav Havel, a na kterém letos promluvila i bývalá slovenská premiérka Iveta Radičová: „Ta si na fóru postěžovala, že slovenská média jsou tak bulvární, že v nich o Havlově Fóru 2000 nebyla ani zmínka, ale že slovenská média citovala Parlamentní listy.cz, že Havel byl služebníkem Satana.“

Hájek také prozradil, že původně chtěl napsat knihu s podtitulem „projekt sametové kontrarevoluce“, ale protože by kniha byla už tak dlouhá, plán své sametové kontrarevoluce nechá na další knihu. Trilogie by tak stála asi takto: první díl Smrt ve středu byl o tom, CO se děje, druhý díl Smrt v sametu je o tom, JAK se to děje a KDO za tím je a třetí díl bude o tom, co s tím udělat – kontrarevoluční program.

Hájek též řekl, že je hrdým signatářem Manifestu D.O.S.T. a že v minulosti nikdy žádné prohlášení nepodepsal. Na závěr Hájek varoval, že všichni ti, co bojují za skutečnou pravdu a lásku, budou čelit existenčním tlakům. „Ani netušíte, v jakém hlubokém rozkladu je politický systém,“ varoval na konci Hájek.   

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…