Pochod v Českých Budějovicích nakonec zrušili. Dorazilo jen 50 lidí

13.07.2013 16:09

Třetí sobotu po sobě měl na českobudějovickém sídlišti Máj proběhnout další protiromský protest. Připraveny kvůli němu byly stovky policistů. Nakonec ho však pořadatelé zrušili, protože dorazilo jen kolem padesáti demonstrantů.

Pochod v Českých Budějovicích nakonec zrušili. Dorazilo jen 50 lidí
Foto: Radek Kraus
Popisek: Nepokoje na sídlišti Máj v Českých Budějovicích

Původně se protestující chtěli ve 14 hodin vydat z náměstí Přemysla Otakara II. na sídliště Máj, kde žije větší romská komunita. Nakonec byl ale pochod na poslední chvíli zrušen pořadateli. Důvodem je zřejmě malá účast, deník MF Dnes na místě zaznamenal jen kolem padesáti lidí.

Pořadatelé se ale ještě nevzdávají, na pozdní odpoledne je naplánováno shromáždění na parkovišti před multikinem v tamějším sídlišti. "Policisté jsou stále v přímém bezpečnostním opatření a monitorují situaci, zatím ale naštěstí zasahovat nemuseli. Kdyby se situace vyvíjela nepříznivě, jsou připraveni," uvedl mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Na akci byly nasazeny stovky policistů, hlídky jsou přísnější a důkladně kontrolují všechna auta, která jedou do centra. "Doporučujeme opakovaně všem, nezapojujte se do možných násilností. Jsme připraveni zakročit při narušení veřejného pořádku," dodal Matzner.

Protiromské demonstrace v Českých Budějovicích proběhly už 29. června a 6. července, toto měla být třetí sobota v řadě. Důvodem je konflikt dětí z 21. června, do nějž se zapojilo kolem sta dospělých. Na místě nakonec musela zasahovat policie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …