Pravici jde o vše. Zemi prý dovede k totálnímu rozpadu

11.12.2012 21:20

Strany vládní koalice prý bojují o vše. Ekonomické i mocenské sféry vlivu, zdroje při dostavbě Temelína atd. Levice se děsí možných následků. Třeba totálního rozkladu země.

Pravici jde o vše. Zemi prý dovede k totálnímu rozpadu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

Politoložka Vladimíra Dvořáková má jasno. Lidem v pravicové vládě jde podle ní pouze o hledání nových vlivných postů a zdrojů.

Jednání pravicové vlády ODS, TOP 09 a LIDEM, která prosadila církevní restituce, daňové změny a nyní se zabývá ministerskými škatulaty, považuje politoložka Vladimíra Dvořáková  pouze za éru hledání a přerozdělování mocenských a ekonomických zdrojů uvnitř jednotlivých stran i koalice jako takové. Politoložka to uvedla v rozhovoru pro Prvnizpravy.cz.

Jde jen o vliv?

„Je to otázka mocenského postavení a určitých vlivů, které souvisejí i s vlivem uvnitř jednotlivých politických stran, kdo bude mít co pod kontrolou do budoucna,“ myslí si profesorka Dvořáková.

Jde podle ní o přerozdělování zdrojů například co se týče dostavby Temelína. Navíc se současné vládě prý hodí i skutečnost, že v krajích se k moci derou komunisté. Tato skutečnost prý zakrývá třeba průšvihy s daněmi nebo církevními restitucemi.

Pravici jde o vše

Komunista Jan Klán s politoložkou souhlasí. „S jejími slovy souhlasím, pravici jde o vše. Jde jí vysloveně o moc a peníze. Chce se u moci udržet stůj co stůj. Tím dojde k úplnému rozkladu a rozkrádání státu," řekl ParlamentnímListům.cz zástupce KSČM.

Také sociálnímu demokratu Antonínu Seďovi Dvořáková mluví z duše. „Pravice není ochotna a schopna řešit problémy této země. Zástupné problémy a strašení veřejnosti, tu Řeckem a krizí, tu posilováním komunistů, má za cíl zakrýt problémy vlády a její politickou korupci," řekl redakci Seďa.

Změna za změnou

Ve vládě premiéra Petra Nečase (ODS) už se vyměnila řada ministrů. Naposledy šlo o křesla šéfů dopravy a obrany. Na to první usedne dosavadní šéf poslaneckého klubu ODS, Zbyněk Stanjura. Hlavou obrany se stane šéfka LIDEM, Karolína Peake.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

5:30 Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

Sněmovnou schválená senátní novela má umožnit, aby stomatologové ze zemí mimo Evropskou unii měli je…