Prezident Zeman v únoru navštíví Slovensko, zaznělo v rozhovoru pro PL

28.01.2016 13:51

Český prezident Miloš Zeman se chystá na Slovensko. V únoru se k našim sousedům vydá na neformální přátelskou návštěvu. Hlava státu to řekla v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz. Cesta se uskuteční ještě před slovenskými parlamentními volbami, které jsou vypsány na 5. března.

Prezident Zeman v únoru navštíví Slovensko, zaznělo v rozhovoru pro PL
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér SR Robert Fico

Sousední Slovenskou republiku čekají počátkem března tohoto roku parlamentní volby. Vládní strana SMER – SD premiéra Roberta Fica suverénně vede v předvolebních průzkumech. Její podpora se pohybuje mezi pětatřiceti a čtyřiceti procenty.

A ještě před konáním voleb může slovenský premiér Fico očekávat významnou návštěvu z Česka. Chystá se za ním letitý přítel a český prezident Miloš Zeman. Hlava státu to řekla v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz.

„Plánuji neformální přátelskou návštěvu Slovenska na únor tohoto roku,“ potvrdil Miloš Zeman v reakci na otázku, zda do voleb na Slovensko pojede.

Robert Fico a Miloš Zeman mají dlouhodobě velmi blízké přátelské vztahy a takřka i stejné názory. Oba státníci souzní poslední dobou zvláště v otázce migrační krize a jejího řešení. Na státní svátek 28. října 2014 dokonce prezident Zeman ocenil slovenského premiéra nejvyšším českým vyznamenáním, Řádem bílého lva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…