Rathovy miliony možná měly být pro Dienstbiera

23.05.2012 17:30

Miliony, které měl při zadržení v ruce David Rath, mohly být prý určeny na prezidentskou kampaň senátora Jiřího Dienstbira. Myslí si to renomovaný právník.

Rathovy miliony možná měly být pro Dienstbiera
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Peníze z kauzy Rath prý mohly být určeny na prezidentskou kampaň Jiřího Dienstbira. Právě tak okomentoval pro Prvnizpravy.cz politickou rovinu kauzy Rath známý právník Zdeněk Koudelka z Katedry ústavního práva a politologie Právnické fakulty Masarykovy univerzity v Brně.

Konec jako začátek

Konec Rathovy kariéry v ČSSD podle Zdeňka Koudelky odpovídá jeho počátku. Před svým vstupem do ČSSD byl Rath také členem ODS a Svobodných demokratů, které jako místopředseda spolupřivedl k politickému neúspěchu, podotýká právník.

"Pamatuji si prohlášení bývalého ministra zdravotnictví Bohumila Fišera, který mi po jednání s Rathem jako prezidentem lékařské komory zopakoval jeho slova, že se téměř ve všem shodli, až na otázku zdravotnických poplatků. Fišer byl jejich odpůrcem, David Rath ne. Ovšem, bylo-li to voličsky příznivé, změnil názor," zhodnotil pro server Prvnizpravy.cz Koudelka, jak Rath otáčí své názory.

V souvislosti s Rathovými obraty je podle něho nutné zjistit, zda politické kampaně Davida Ratha a lidí kolem něj nemají nejasné finanční krytí.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Spalovací motory? Ať jsou pekelně drahé.“ Lídři SPOLU řidičům

4:44 „Spalovací motory? Ať jsou pekelně drahé.“ Lídři SPOLU řidičům

Spalovací motory je třeba hodit na smetiště dějin. Varianta syntetických pohonných hmot je rovněž za…