Řešila jsem jenom to, co se bude na schůzkách pít, tvrdila u výslechu Nagyová

20.06.2013 7:39

Jana Nagyová, podle informací deníku Právo, na včerejším výslechu v ostravské vazební věznici uvedla, že dělala logistiku. To znamená, že zařizovala kde se kdo s kým sejde a co budou pít. Žádná jednání prý sama nevedla a trojici rebelujících poslanců ODS nekorumpovala.

Řešila jsem jenom to, co se bude na schůzkách pít, tvrdila u výslechu Nagyová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nagyová a Roman Jurečko

Nagyová u výslechu prý popřela, že by měla uplácet poslance Petra Tluchoře, Marka Šnajdra a Ivana Fuksu, nebo jim něco nabízet. Podle zdroje deníku Právo pouze řekla, „že z kamarádství dávala dohromady logistiku“. To, že by nějaká jednání sama vedla, prý odmítla.

Obhájce šéfky kabinetu Petra Nečase Eduard Bruna prý po odchodu z ostravské vazební věznice řekl, že výslech byl náročný a nic nového nepřinesl.

Tluchořův advokát Marek Nespala, který se výslechu také účastnil, pak uvedl, že v odposleších se mluvilo hlavně o loňském kongresu ODS, kde si strana volila nové vedení. “Psali si, esemeskovali si. Většina jednání, alespoň jak jsem to pochopil, se ale vztahovala ke kongresu, ne k hlasování o balíku,“ řekl Právu Nespala.

Podle informací Práva se Nagyová prý rozhodla vypovídat velmi detailně a výslech by měl pokračovat příští týden.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …