Sestra Mašínů se ptá: To máte všichni Alzheimera? Podpořte přece ty študáky

16.12.2012 17:48

JINÝMA OČIMA Komunisté se v zemi opět dostávají k moci a posilují ve školství. Mládí ale překvapuje. "Proto chci jednoznačně podpořit studenty, kteří bojují proti jihočeské krajské koalici s KSČM a jsou odhodláni kvůli tomu držet i hladovku." Zdena Mašínová, sestra legendárních protikomunistických bojovníků, to nyní přes ParlamentníListy.cz vzkazuje protestujícím.

Sestra Mašínů se ptá: To máte všichni Alzheimera? Podpořte přece ty študáky
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Sestra bratrů Ctirada a Josefa Mašínů Zdena ve svém olomouckém bytě

Sestra odbojářů Mašínů se nikdy netajila se svými chmurami nad budoucností Česka. Podle ní jsou ale nynější studentské protesty proti paktování s komunisty světýlkem na konci dlouhého tunelu. „Mám dojem, že se to začíná měnit. Dost mi to připomíná poválečnou dobu v Německu, kde se teprve až druhá generace začala ptát svých rodičů a prarodičů, jak mohli dopustit nacismus. Snad se to začíná odehrávat i u nás a konečně se mladí lidé začínají ptát a mají zájem,“ vyjadřuje své uspokojení Zdena Mašínová. Jak řekla ParlamentnímListům.cz, veškeré protikomunistické protesty podporuje.

Komunisté opět vládnou

Na protest proti jihočeské krajské koalici s KSČM vyhlásilo šestnáct studentů na pondělí protestní hladovku. Vadí jim hlavně to, že školství vede komunistická radní a už několik týdnů požadují, aby ČSSD v kraji zvážila spolupráci s jinou stranou než s KSČM. Studenti současný stav označují za podvod na voliče. Podle nich sociální demokraté porušili takzvané bohumínské usnesení z roku 1995, které zakazuje spolupráci ČSSD s jakýmikoliv extremistickými stranami, také s KSČM. Hladovka začne v pondělí v šest večer a potrvá čtyřiadvacet hodin. Její účastníci se netknou jídla a budou pít jen vodu.

„O té činnosti studentů jsem se doslechla ze sdělovacích prostředků. Vždyť situace po posledních volbách do krajských zastupitelstev je skandální. Většina lidí je naštvaná na vládu a tím pádem to vyhráli komunisti, ale to je strašné. Společnost totiž netuší, jak moc si tím nadrobila. A proto jsem odhodlaná podpořit kohokoliv, kdo aktivně protestuje proti tomu, že se komunisté ujímají pomalu opět vlády v zemi,“ podotýká Mašínová.

Rudí ve školství

Velké obavy má však sestra protikomunistických odbojářů z toho, že komunisté jsou hodně aktivní v oblasti školství. Například poslankyně Marta Semelová je bývalou učitelkou a školstvím se zabývá, Vítězslava Baborová je v Jihočeském kraji radní pro školství, Táňa Šormová v Královéhradeckém kraji a podobných případů je mnohem více.

Politika a společnost JINÝMA OČIMA

„To je vlastně nejdůležitější z resortů v každé společnosti. A komunisti posilují hlavně svůj vliv na školství, aby mohli ideologicky působit na mládež a vychovávat nové proletáře. Není to malování čerta na zeď. Když se po volbách dostali do vedení krajů a uzurpují si školství, tak je to velmi vychytralé a prohnané. Jestli k tomu spolčenost zůstane lhostejná, tak si ponese následky sama. Lidé mají opravdu krátkou paměť. To snad mají všichni Alzheimera,“ dodává Mašínová.

Ne čachrům s bolševiky

„Stala se chyba, protože ta zločinecká organizace měla být zakázána na samém začátku a za to může Václav Havel, že se tak nestalo. Nevím, jaké měl úmluvy s Mariánem Čalfou a dalšími komunisty, kteří ho volili. Jsem zásadně proti jakýmkoliv čachrům s bolševiky. Nebýt senátora Jaromíra Štětiny, tak to bylo znovu zahrané do autu. Oni si sedí jako takzvaná demokratická strana v parlamentu, berou za to peníze z našich daní, přitom mají na svědomí tolik zločinů. To je skandál,“ zlobí se Zdena Mašínová. Emigrovat do USA, jak naznačila v médiích, se nechystá. Šlo o nadsázku. Navíc by prý musela odletět odněkud jinud než z Letiště Václava Havla, protože jej z mnoha důvodů odsuzuje.

Proti koalicím s komunisty vypukají protesty na mnoha místech v republice. V Českých Budějovicích s nimi začali žáci třeboňského gymnázia a postupně se přidaly další školy. Studenti tam už uspořádali dvě protestní shromáždění a dvaadvacátého listopadu vstoupili na hodinu do stávky. Protesty budou v metropoli Jihočeského kraje pokračovat i v úterý, kdy se na Piaristickém náměstí koná od pěti odpoledne další shromáždění proti spolupráci ČSSD s KSČM. Uskuteční se při příležitosti prvního výročí úmrtí prezidenta Václava Havla.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …