Šiška: Informační systém úřadů je v pořádku a funkční

30.01.2012 23:07

Zaměstnanci úřadů práce díky zavedení nového informačního systému získali staronový pracovní nástroj - papír a tužku. Nový systém padá, základní funkce nefungují, často nelze ukládat a úřednice si zoufají. Ministerstvo práce si ale stojí za tím, že je systém v naprostém pořádku a problémy odezní, až si úřednice zvyknou.

Šiška: Informační systém úřadů je v pořádku a funkční
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek z TOP 09

„Každá fáze reformy musí mít účastníky, kteří jsou ochotni se obětovat,“ vzkázal nespokojeným úředníkům první náměstek ministerstva práce Vladimír Šiška v Událostech, kometářích České televize.

„Spustili jsme e-Learningové kurzy nové legislativy. Kdo nezná legislativu, nemůže pracovat v systému. Školení tedy proběhla. Každý může říkat, že to mohlo být lepší,“ uvedl Šiška.

„Nám se podařilo v prvních dnech odrazit nápor klientů. A to, že musíme při zahájení systému do práce o víkendu, to není špatně,“ dodal náměstek. „Udělali jsme vše proto, abychom zvládli situaci,“ dodal.

Chtělo to měsíce přípravy

Šiškův optimismus zdaleka nesdílí první místopředseda odborového svazu státních orgánů a organizací Pavel Bednář. Ten je naopak přesvědčen, že nový informační systém zdaleka není lepší, než ten předchozí a že si na projektu jen někdo přikrmil své bankovní konto.

„Na mě to dělá dojem, že je to nekvalitně připravený projekt, který byl ušitý horkou jehlou. Někdo za to dostal velké peníze, ale ta kvalita práce nebyla odvedena. Myslím, že za to nese vinu i ministerstvo, když zaměstnance nekvalitně proškolovalo. To se mělo připravovat měsíce a měsíce, aby to fungovalo. Ten systém musí být otestován zátěží,“ je přesvědčen odborář Pavel Bednář.

Zásadní problémy však Vladimír Šiška odmítl. Vše je podle něho jenom otázka času, některé nedostatky programu prý nebylo možné odhalit před spuštěním. „Ten systém funguje. Má své počáteční nehody, protože jsou to situace, které se nedají v laboratorních podmínkách řešit,“ dodal náměstek ministerstva práce v ČT v pořadu Události, komentáře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …