Skryté vzkazy rozhovoru Andreje Babiše s Korantengem. A drsný vývoj, když zhasly kamery

19.11.2018 4:44

Ještě snad ani neskončil rozhovor Andreje Babiše s Reyem Korantengem na TV Nova, když se internetem začaly šířit první reakce na premiérem prezentované informace. Přínášíme výběr z toho nejpodstatnějšího. A v první řadě rozklíčováváme skryté signály z předmětného rozhovoru ve spolupráci s odborníkem na marketing, osloveným k tomuto účelu ParlamentnímiListy.cz.

Skryté vzkazy rozhovoru Andreje Babiše s Korantengem. A drsný vývoj, když zhasly kamery
Foto: repro TN.CZ
Popisek: Premiér Andrej Babiš a moderátor Ray Koranteng během rozhovoru pro TV Nova

Podnikatel, mentor strategie a marketingu Petr Viktorýn, který dříve přispíval pro ParlamentníListy.cz, se vyjádřil k právě uskutečněnému interview mezi Andrejem Babišem a moderátorem Reyem Korantengem na TV Nova. Ohledně celé kauzy syna Andreje Babiše má Viktorýn jasno. „Slonková měla záznam už měsíc, z čehož vyplývá, že zveřejnění 12. 11. nebylo spontánní, ale pečlivě načasované pro zřejmé vyvolání protestní hysterie v souvislosti s očekávanými bezobsažnými demonstracemi u příležitosti oslav státního svátku 17. listopadu 2018,“ řekl Viktorýn.

Co v pořadu přesně zaznělo? Informujeme ZDE

„Večerní Korantengova marnost pouze pomohla Babišovi sugestivně se prezentovat v nepříjemné pozici rodiče dítěte trpícího zhoršeným psychickým stavem. To je pro veřejnou tvorbu mediálního obrazu logicky mnohonásobně silnější karta než ukrytá zpravodajská technika Slonkové, se kterou už před měsícem pořídila svou fantazijní reportáž,“ míní Viktorýn. Výkon moderátora Korantenga považuje za velmi slabý. Toho podle něj dokázal mistrně využít Andrej Babiš. „Premiér Babiš rozhovor s křečovitým a naléhajícím Korantengem mistrně využil k provázání jednotlivých detailů do špatně ověřitelných souvislostí, čímž vyvrátil všechny pochybnosti a vytvořil lépe uvěřitelný příběh s logickou časovou osou,“ domnívá se Viktorýn. „Andreji Babišovi se tedy většinově daří odrazit hysterickou senzaci a s nebývalou koncentrací prezentuje, že ‚opoziční politici se zviditelňují na neštěstí jeho syna‘,“ zní Viktorýnův verdikt nad večerním výkonem premiéra, který mu v očích mnoha nerozhodnutých může pomoci.

„Televize Nova, prahnoucí po nových informacích zřejmě nedomyšleně vytvořila mediální prostor v prime time k tomu, aby Babiš znovu a konečně zopakoval, že dávno pominul důvod přezkoumávání účelů dotace na Čapí hnízdo tím, že Babiš dotaci před jejím prošetřováním dobrovolně a v plném rozsahu vrátil, tedy dotace od počátku zanikla a není co prošetřovat,“ myslí si Viktorýn, že Nova nechtěně Babišovi pomohla. „Dokonce sám Babiš předpokládá, že česká policie Babiše jr., který má slovenské a švýcarské občanství, vyslechne,“ všiml si Viktorýn.

Nakonec si Viktorýn vzal na paškál i Tomia Okamuru: „V interview premiér rovněž potvrdil zbrklé chování Okamury, který nahodilou schůzku s Babišem bleskově prezentoval před novináři jako nabídku k sestavení nové koalice, k čemuž ovšem Babiš nevidí důvod, neboť vládu považuje za funkční a stabilní.“

Dále se na sociálních sítích vyjádřil analytik Štěpán Kotrba. A ke Korantengovi byl velmi příkrý. „Milá televize Nova, pořiď si jednoho policejního vyšetřovatele jako redaktora rozhovorů s politiky. @Raykoranteng má deficit inteligence, domácí přípravy z psychiatrie i z ekonomické kriminalistiky. Dělá svému zaměstnavateli ostudu,“ píše Kotrba.

Senátní kandidátka za ANO na Rokycansku Lucie Groene je rovněž kritická k moderátorově výkonu. „Koranteng se domnívá, že když syn premiéra může hrát šachy, tak je ‚v kondici‘? Dělá si legraci? Vůbec na takový rozhovor nemá,“ píše Groene.

Šéfredaktor Expres.cz Petr Konečný se ke Korantengovi vyjádřil větou hraničící s výsměchem: „Reyovi by měli hodit bílý ručník. Strašný!“

Novinářka a analytička Irena Ryšánková se také baví nad Korantengovým faux pas s otázkou ohledně tradiční deskové hry. „Ray Koranteng právě zjistil, že člověk se schizofrenií může hrát šachy. Gratuluji televizi Nova, studnici intelektuálů,“ píše.

„Ray Koranteng je skvělý moderátor, ale tohle angažmá v exkluzivním rozhovoru TV NOVA s Andrejem Babišem si nezasloužil. V jednu chvíli vypadal, jako by jej tam někdo nahnal pět minut před začátkem vysílání a ještě na něj mířil ze zákulisí revolverem. Celý pořad měl absurdní průběh, protože jakákoli otázka a odpověď se utopila v moři banalit, okrajových výroků a ničení reputace jak Babišova syna, tak novinářů Seznam TV. Otázkou jenom je, jestli po pár dnech nezvykle otevřeného referování o kauze Čapí hnízdo ze strany TV NOVA, se tato televize znovu vrací do stáje Agrofertu, kde byla zaparkovaná v posledních letech," sdělil také komentátor Bohumil Pečinka.

reklama

autor: Marek Korejs

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …