Středočeský magazín bez Ratha. Takto se proměnil

12.08.2012 23:30

Bývalý hejtman David Rath klepe na základní kámen. Sociální demokrat David Rath mluví s dětmi, jede na kole a diskutuje se studenty. Rath střihá pásku, otevírá hřiště, zahajuje rekonstrukci nemocnice. David Rath všude. Tak dosud vypadal Středočeský magazín vydávaný krajem a nejen ten. Placená inzerce v denních médiích vypadala stejně. Politická propaganda za naše peníze, volali obyvatelé.

Středočeský magazín bez Ratha. Takto se proměnil
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Nové vedení po zatčení hejtmana slíbilo, že tomu učiní přítrž a vrátí obsah krajských novin tomu, co zajímá obyčejné lidi. Stalo se tak? „Moc pěkně se zviditelňoval, v každém vydání magazínu byl několikrát, už mi z toho obličeje bylo špatně,“ řekl pro ParlamentníListy.cz Jan Koukol z Mladé Boleslavi.

Kadeřnice Martina Urbanová z Mělníku zase tvrdí, že se jednalo o jasnou propagandu: „Být na každé druhé fotce mluví samo za sebe. Mělo se to jmenovat Rathův magazín. Mně to vadilo hodně.“

Magazín byl plný fotografií Ratha

Exhejtman Středočechů nejen plnil svými fotkami krajský čtvrtletník, ale také v něm neustále kritizoval opozici a z dluhů obviňoval svého předchůdce Petra Bendla z ODS. Jeden z titulků v placené inzerci hlásal: Bendl s Rubášem nechali rozebrat brandýnskou nemocnici. Autor článku ale chyběl.

„David Rath ležící, spící, rozpuštěný, vypuštěný, když to mám říct Cimrmanovsky. Byla to sebeprezentace ega jednoho člověka. Články měly agresivní i útočný tón proti Bendlovi a opozici a lidé dostali za své peníze politickou konfrontaci,“ řekl redakci tiskový mluvčí Středočeského kraje Milan Smutný.

Jen během roku 2010 a 2011 zadal a zaplatil 72 celých stránek v médiích. Všechny vypadaly obdobně. Po zatčení Davida Ratha jeho nástupkyně Zuzana Moravčíková přislíbila, že nastane změna. ParlamentníListy.cz podrobně prostudovaly celé číslo.

Změnil se Středočeský magazín? Posuďte sami

Hejtmanka zde má úvodní sloupek a jako Rathova nástupkyně se představuje lidem ve čtvrtletníku na straně 14. Najdeme ji ještě na straně 24 z oslav konce druhé světové války. Na ostatních stránkách jsou různí náměstci, ale také okénko pro opozici. Celou stranu dostal k dispozici primátor Mladé Boleslavi Raduan Nwelati a další mají následovat.

Mezi články nalezneme i pochvalné proplácení zdravotních poplatků a jízdné pro žáky na cestě do školy. To však kritizuje mnoho zástupců opozičních politiků od ODS až po TOP 09 a Starosty a nezávislé.

  • Celé číslo můžete sami posoudit ZDE

Placenou inzerci s vlastními fotkami si podle dostupných informací Středočeský kraj nyní nekupuje. Současné vedení úřadu zatím připravuje zářijové číslo. Jeho podoba se může změnit po podzimních volbách.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zuzana Koulová

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…