Svlečená žena obklopená dětmi: Starosta Třebíče chce zpět peníze

20.06.2023 9:21

Značné kontroverze vzbudily záběry téměř svlečené ženy, představené jako burlesque tanečnice, která se kroutila před dětmi školního i předškolního věku na Slavnostech růžového vína v Třebíči. „Není tohle trestný čin ohrožení mravní výchovy mládeže?“ padalo po akci v reakcích veřejnosti. Kromě kritických hlasů od návštěvníků akce narazila i u vedení Třebíče. Starosta Třebíče Pavel Pacal (STAN) pro ParlamentníListy.cz uvedl, že „takové vystoupení na akce podporované městem Třebíč nepatří“. Starosta bude chtít od organizátorů vrátit peníze udělené městem coby podporu akci a zváží její podporu v dalších letech.

Svlečená žena obklopená dětmi: Starosta Třebíče chce zpět peníze
Foto: Repro Facebook
Popisek: Burlesque tanečnice na třebíčských slavnostech odhazuje podprsenku

Anketa

Je třeba, aby si bezpečnostní složky dávaly pozor na Rusy, kteří u nás žijí?

14%
86%
hlasovalo: 21919 lidí
Slavnosti růžového vína se v Třebíči konaly v sobotu na tamním zámku. „Na Slavnostech růžového vína v Třebíči o vás bude královsky postaráno, a to nejen proto, že se konají v zámecké zahradě. Přijďte si užít odpoledne jako v pohádce s lahodnými výběrovými víny z českých i moravských vinic a ochutnejte perly lokální i vzdálenější gastronomie. Celodenní program zabaví i ty nejmenší, aby rodiče měli dostatek času na nezřízené degustování a kontrolované přejídání se. Namalujeme vaši sobotu na růžovo!“ lákal program návštěvníky.

Rodiče dětí byli na stránkách slavností ubezpečeni, že vinařsko-gastronomické hody doplní celodenní program a o jejich děti „bude dobře postaráno v dětském koutku“.

„Vašich dětí se od 12 do 20 hodin ráda ujme Hanča,“ stálo v programu. 


Součástí akce kromě programu týkajícího se vína bylo též patnáctiminutové vystoupení burlesky a jak je vidět z nahrávky jedné z návštěvnic, namísto dospělého publika se téměř polonahá burleska natřásala před dětmi, z nichž některé byly i předškolního věku.

FOTO: Obecenstvo vystoupení burlesky

Video můžete zhlédnout zde:

Vše vzbudilo nemalou odezvu na sociálních sítích. „Nic proti, i striptýz pro tatínky má svůj smysl, ale ty tam v publiku nějak nevidím. Takže na slavnosti růžového vína s dětmi, a na striptýz, prostě buďte moderní...“ stálo například v jedné z reakcí.

„Není tohle trestný čin ohrožení mravní výchovy mládeže?“ ozývalo se též.

Kromě veřejnosti však vystoupení pobouřilo i vedení města a Město Třebíč se od akce distancovalo. „Město Třebíč nebylo pořadatelem a s programem nemá nic společného. Jsme pobouřeni a distancujeme se od toho. Pořadatelům jsme odeslali protestní nótu, žádost o vysvětlení a veřejnou omluvu. Tato akce je dlouhá léta podporována ze strany města a byla vždy naprosto bezproblémová a oblíbená mezi veřejností. Na základě letošní skutečnosti žádáme o vrácení podpory za letošní rok v plné výši a zvážíme podporu v dalších letech,“ uvedl starosta Třebíče Pavel Pacal (STAN) pro ParlamentníListy.cz.

Doplnil, že „takové vystoupení na akce podporované městem Třebíč nepatří“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: rak

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Pochod gayů a lesbiček, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseVendelín Slunéčko , 20.06.2023 10:08:32
se pravidelně koná na veřejnosti, kde jsou děti také. A pokrytecká vláda to podporuje. To je v pořádku?

|  11 |  0

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…